Annonce
Læserbrev

Tværpolitisk samarbejde om kompensation til F35-naboer

Læserbrev: Fra hvert vores afsæt – i henholdsvis Socialdemokratiet og Venstre - har vi begge arbejdet for, at Skrydstrup Flyvestation også er hjemsted for næste generation danske kampfly. Det lykkedes i den valgperiode, der løber ud nu. Dermed fastholder vi lokalt de mange arbejdspladser, der følger med flyvestationen.

Men det hører med, at borgerne i området omkring flyvestationen skal behandles og kompenseres ordentligt, når det mere støjende F-35 tager over efter F-16. Det bliver en af de vigtigste sager for os i den kommende valgperiode som lokale repræsentanter. I samarbejde på tværs af vore partier og i dialog med både naboer og kommunen. Hvis vi altså bliver valgt.

Nogle skal have tilbud om opkøb af deres ejendom. Andre skal have kompensation i form af støjsikring, der passer til forholdene ved deres bolig.

Kampflyprogrammet er en central del af dansk forsvarspolitik og koster mere end 50 mia. kroner over de kommende årtier. Og det må ikke være sparsommelighed angående de sidste millioner kroner, der afgør, om man som stat behandler sine borgere rimeligt, når man laver store anlæg af national betydning.

I modsætning til andre lufthavne og anlæg i Danmark, der giver en belastning for naboerne, så medfører kampflyene særlig markant støj, når de letter og lander. Gennemsnitsbetragtninger er ikke dækkende her. Det skal en kompensationsmodel tage højde for.

Det er ikke uden betydning, at der er valgt lokale folketingsmedlemmer, der kan følge og påvirke beslutninger med stor betydning for vores område. Skulle vi blive valgt igen, vil vi gøre vores til, at der bliver lavet en ordentlig hjælp og kompensation til flyvestationens naboer. Og at der bliver afklaring så hurtigt som muligt.

Jesper Petersen, Socialistisk Folkeparti,.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce