Annonce
Indland

Tv-kendis Maria Hirse modtager hæleridom og dropper anke

Tidligere tv-vært har besluttet at acceptere en dom på tre måneders betinget fængsel og samfundstjeneste.

Den tidligere tv-vært Maria Hirse har valgt at modtage en dom for hæleri, som hun fik i februar ved Retten i Helsingør.

Det skriver Se og Hør, der har talt med Maria Hirses advokat.

Dermed dropper hun at lade Østre Landsret vurdere sagen, hvilket ellers efter planen skulle være sket onsdag.

Maria Hirse, der nu hedder Mariia Madeleine Sea Svensson, blev idømt tre måneders betinget fængsel for hæleri, for at have været i besiddelse af et knojern og at have skaffet sig adgang til privat ejendom uden tilladelse.

Hun blev desuden dømt til at skulle udføre 80 timers samfundstjeneste.

Det var på den tidligere tv-værts bopæl, at politiet 15. juli 2017 fandt flere tyvekoster. Heriblandt to PH-lamper og flere køkkenting.

Ifølge politiet var der effekter, der kunne spores til tre forskellige indbrud begået tæt ved det sommerhus, hvor Maria Hirse boede i Vejby i Nordsjælland.

Ifølge anklageskriftet havde tyvekosterne i alt en værdi af cirka 114.000 kroner. Maria Hirse blev kendt skyldig i at have opbevaret og videresolgt tyvekoster til en værdi af omkring 70.000 kroner.

I sagen var to andre tiltalt. En 46-årig mand blev frifundet i byretten, mens en 24-årig blev straffet med ti dagbøder på hver 200 kroner.

Selv har Maria Hirse forklaret i retten, at hun ikke havde kendskab til, at effekterne var stjålne, og at hun blot havde ladet den 46-årige mand låne sit anneks til opbevaring.

Uden for retssalen fortalte Maria Hirse, at hun er ked af dommen, og at hun følte sig dømt på forhånd.

- Jeg havde håbet på, at det i dag skulle være slut for 18 måneders helvede, men jeg bliver nødt til at acceptere, at det var det, dommeren valgte, og så må vi anke, sagde hun til Ekstra Bladet.

Maria Hirses advokat, Henrik Stagetorn, oplyser dog til Se og Hør, at Maria Hirse har valgt at acceptere dommen i stedet for at gå efter frifindelse som først meldt ud.

- Sagen er hævet. Der bliver ikke en ankesag, siger han til ugebladet.

Hirse blev kendt i den brede befolkning, da hun i 1995 vendte bogstaver som medvært på tv-programmet "Lykkehjulet".

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce