Annonce
Billund

Tv-kok i Billund: - Lam smager jo, så sokkerne falder af!

Omkring et dusin slagtere fra Coop-butikker i det meste af Sydjylland var mandag samlet foran Super Brugsen. Her holdt tv-kokken Claus Holm et mindre seminar omkring lammekød. Foto: Keld Stampe.

Omkring et dusin slagtere fra diverse Coop-butikker i Sydjylland var mandag samlet foran Super Brugsen i Billund til et mindre seminar om lammekød. Tv-kokken Claus Holm stod for undervisningen.

Billund: Det var et kendt ansigt, som mandag eftermiddag havde tændt op i grillen foran Super Brugsen i Billund. Kokken Claus Holm, som især er kendt for sin medvirken i tv-programmet "Go' appetit", havde samlet en række slagtere fra diverse Super Brugsen- og Kvickly-forretninger i området for at give dem ny inspiration til lammekød.

- Vi vil gerne gøre noget ud af at skabe noget inspiration og vise slagterne, hvordan man gør. Vi vil gerne vise folk, at det faktisk er ret nemt, forklarede Claus Holm, mens han jonglerede med lammekødet på den medbragte gasgrill.

De fleste danskere spiser primært kød fra køer eller svin, og det vil Claus Holm gerne være med til at slå en slag for, at der bliver ændret på. Han mener heller ikke, at der er nogen speciel god grund til, at mange pr. automatik holder nallerne væk fra lammekødet.

- Der er mange myter omkring lam, at det bare smager af uld. Men det her kød smager jo, så sokkerne falder af, lyder det fra tv-kokken.

Der er mange myter omkring lam, at det bare smager af uld. Men det her kød smager jo, så sokkerne falder af.

Claus Holm, tv-kok
- Lam smager jo, så sokkerne falder af!, lød det fra tv-kokken Claus Holm, mens han jonglerede med lammekødet på den medbragte gasgrill. Foto: Keld Stampe.

Ligesom med fisk...

Når der ikke er så vanvittigt mange danskere, som ynder at stille lammekød på middagsbordet, mener Claus Holm, at det har en ganske særlig begrundelse - og det er i hvert fald ikke smagen:

- Det er, fordi folk én gang har fået en dårlig oplevelse. Det er ligesom med børn og fisk. Hvis et barn én gang har fået en mundfuld torsk, hvor der var ben i, så gider de aldrig mere have fisk, lyder det fra tv-kokken, som havde omkring et dusin slagtere i audiens foran Super Brugsen.

Målet med det lille seminar var at give slagterne nogle nye idéer til, hvordan de kan sælge lammekødet til deres kunder. Foto: Keld Stampe.
Annonce

Giver inspiration

Claus Holm har gennem en årrække været tilknyttet Coop, og seks steder i landet tager han rundt til butikker for at holde kurser for slagterne. Denne gang var turen altså kommet til Billund, hvor slagtere fra Sydjylland var samlet.

- Det er meningen, at Claus Holm skal vise slagterne, hvordan man kan være kreativ og sælge nogle flere idéer til kunderne om, hvordan man kan lave lam på nye og anderledes måder, siger Steven Nielsen, uddeler i Super Brugsen i Billund.

Annonce
Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Kolding For abonnenter

Søren var udsendt som soldat og var helt nede at skrabe bunden: - Det gik op for mig, hvor langt ude jeg var

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Varde

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Sport

Nekrolog: Dansk cykelsport har mistet sit joviale anker

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

EfB

Elias Sørensen: Vi var 10.000 gange bedre end dem i første halvleg

Annonce