Annonce
Esbjerg

TV-program har givet spillested stjernestatus

Tirsdag aften havde tv-serien Ja for Fanø premiere på TV 2 Fri med sin anden sæson. I den anledning havde TV 2 sendt en kagemand til holdet bag Realen. Her viser Kent Nymark, bestyrelsesformand og Jeanett Exner, kreativ direktør kagemanden. Foto: Sarah Bech

Efter, at tv-serien Ja For Fanø blev sendt i luften for første gang sidste efterår, har kulturstedet Realen oplevet en del ekstra opmærksomhed udefra. Fans sender breve og blomster, og nogle kommer forbi for at møde personerne på stedet. Tirsdag havde den nye sæson premiere.

Fanø: Flere hundrede besøgende om ugen, som bare vil se, om Realen virkelig eksisterer. Blomster fra fans, og en stor del af fanposten fra Sjælland.

En tv-serie kan gøre stort indtryk. Det har folkene bag Realen for alvor mærket til, efter første sæson af "Ja For Fanø" blev sendt på TV 2 Fri sidste efterår. Tirsdag havde en ny sæson premiere, og i den anledning havde TV 2 sendt en kagemand til Jeanett Exner og de frivillige på kulturstedet, og om aftenen skulle den spises og skylles ned med champagne, mens det første afsnit rullede hen over skærmen.

- Hvis ikke vi var tætte i forvejen på Realen, var vi blevet det af at lave tv. Vi har til evig tid memories for life (minder for livet, red.), siger Jeanett Exner, som er kreativ direktør på Realen.

Om sig selv fortæller hun, at hun er limen, der binder det hele sammen, og derfor fylder hun også meget i tv-serien. Det er dog de frivillige og fællesskabet på Realen, der får hverdagen til at hænge sammen.

- Det er ikke tv-serien, der fylder for os i dagligdagen. Det er kulturhuset og det fællesskab og sammenhold, vi har, der er det vigtige, siger Realens bestyrelsesformand Kent Nymark.

Ja For Fanø

Hvem fik egentlig idéen til at lave en tv-serie om Realen?- En af tilrettelæggerne hos Pineapple Entertainment mødte mig i en anden sammenhæng. Han spurgte mig, om han måtte lave et pitch for mig, og så præsenterede han idéen. Siden har TV 2 købt serien, men det er stadig Pineapple Entertainment, der producerer den, siger Jeanett Exner.

Musikvideo med Lars Lilholt

Den nye sæson af Ja For Fanø er blevet filmet over syv måneder. I det første afsnit af den nye sæson kunne man komme med de frivillige på ferie sammen til Spanien, og i resten af sæsonen kan man både følge med til forberedelserne af Fanø Pride, se Realen lave en musikvideo med Lars Lilholt og høre om, at Jeanett Exner har taget lidt på siden sidst.

Efter første sæson fik serien en anelse kritik for ikke at vise det fulde billede af Fanø - blandt andet i et læserbrev, som gjorde Jeanett Exner ked af det. Langt de fleste tilbagemeldinger har dog været positive og er det stadig.

Kulturstedets bestyrelsesformand Kent Nymark fortæller, at de seertal, serien har, tyder på, at danskerne har taget Realen til sig. Han har hørt om, at nogle virksomheder stiller storskærm op og viser programmet, og han har da også et bud på, hvorfor serien er blevet så populær.

- Jeg tror, det er, fordi vi er så åbne. Desuden er intet opstillet, bare fordi der kommer tv. Tv-folkene kommer bare med og er en del af vores dagligdag, siger han.

- Og der er ikke en masse problemer. Serien viser bare et dejligt og kærligt fællesskab, supplerer Jeanett Exner.

Programmet kan ses på TV 2 Fri tirsdage fra klokken 21.15.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Esbjerg

Socialdemokratiet hugger bremsen i og kræver byrådet på banen: Vil bremse hotel- og boligbyggeri i indre by

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Annonce