Annonce
Sønderborg

Tv-program skal bruges til reklame og trække folk til Sønderborg

Sønderborg Kommune har tidligere lavet arrangementer for potentielle tilflyttere, som her i sommeren sidste år, hvor der blandt andet var byvandring. Arkivfoto: Henrik Rath
Sønderborg Kommune kæmper for at at modvirke et fald i indbyggertallet. I den sammenhæng er der tænkt brugt 400.000 kroner til at reklamere for området, når det populære program "Nybyggerne" ruller over tv-skærmen til efteråret med optagelser fra Sønderborg.

Sønderborg: Lige nu er der tv-optagelser i gang fra Sønderborg - nærmere betegnet ved byggegrundene på Linde Allé, hvor JF-fabrikken har ligget. Det skal klippes sammen til programmet "Nybyggerne", som efter planen skal vises på TV 2 i efteråret 2021. Fra slut september og to måneder frem sendes i alt ni afsnit af programmet fra Sønderborg på landsdækkende tv.

Det populære program, hvor flere par dyster om at bygge og indrette deres drømmehus, har i snit 750.000 seere pr. afsnit. Og det skal udnyttes som reklamesøjle, mener kommunens erhvervsudvalg. Her vil man afsætte 100.000 kroner såfremt udvalget for kultur-, idræt- handel og turisme afsætter 300.000 kroner. Det tager man også stilling til i denne uge.

- Det er en god mulighed, som selvfølgelig skal vurderes ud fra mange andre måder at markedsføre området. Men vi skal have alt i spil for at vise andre, hvem vi er og hvad, vi kan tilbyde, siger erhvervsudvalgets formand, Gerhard Bertelsen (SP).

Annonce

Bosætningsstrategi

Kommunen har en bosætningsstrategi, der foreløbig går frem til 2022, hvor det handler om at kunne tiltrække og fastholde tilflyttere til området. Blandt andet har virksomhederne brug for kvalificeret arbejdskraft, ligesom en arbejdsdygtig befolkning er fundamentet for den skatteindtægt, som skal udvikle Sønderborg Kommune.

De planlagt afsatte 400.000 kroner skal bruges til produktionen og køb af reklamespot på TV2 og andre steder.

- Vi skal nu have forvaltningen til at udarbejde nogle idéer. Det behøver ikke nødvendigvis omhandle byggegrunde eller boliger, fordi programmet gør. Det kan for eksempel også være fokus på Tour de France-etapen i Sønderborg til sommer næste år, tilføjer Gerhard Bertelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Annonce