Annonce
Erhverv

Viasat og Canal Digital samles i nordisk milliardfusion

Ints Kalnins/Reuters
Ejerne bag Viasat og Canal Digital har valgt at slå de to tv-selskaber sammen i et kombineret selskab.
Annonce

Ejerne bag Viasat og Canal Digital har valgt at slå de to tv-selskaber sammen i ét selskab.

Det fremgår af to pressemeddelelser fra Telenor og Nordic Entertainment Group (NENT), som henholdsvis ejer Canal Digital og Viasat.

Efter sammenlægningen kommer Telenor og NENT til at deles om ejerskabet af det kombinerede selskab.

- Samarbejdet vil kombinere de respektive styrker hos Canal Digital og Viasat, som vil give synergier til gavn for vores kunder og aktionærer, siger Jørgen C. Arentz Rostrup, økonomidirektør i Telenor, i en pressemeddelelse.

Netop synergieffekterne ved en sammenlægning bliver fremhævet som en af hovedårsagerne til fusionen.

Sammenlægningen ventes med fuld effekt fra 2022 at kunne give årlige omkostningsbesparelser på omkring 600 millioner norske kroner eller 440 millioner danske kroner.

På grund af det store integrationsarbejde ventes fusionen imidlertid også at give udgifter på 830 millioner norske kroner, svarende til 610 millioner danske kroner.

Det kombinerede selskab vil have hovedkvarter i både Oslo og Stockholm, men vil også have en "betydelig tilstedeværelse" i København.

Ifølge Telenors presseafdeling betyder det, at det kombinerede selskab også vil have medarbejdere siddende i København.

Hvor mange der kommer til at være tale om, er dog ikke til at sige i øjeblikket, fortæller Tormod Sandstø, der er medieansvarlig hos Telenor.

Det kombinerede selskab, som der endnu ikke er offentliggjort et navn på, får en samlet omsætning på mere end 7 milliarder norske kroner, hvilket i danske kroner svarer til mere end 5 milliarder kroner.

Selskabet vil samtidig have omkring 1,25 millioner abonnenter i Norden, hvor Viasat og Canal Digital i forvejen er nogle af de største spillere på tv-markedet.

Ifølge pressemeddelelsen ventes sammenlægningen at finde sted i den første halvdel af 2020, hvis ellers myndighederne godkender fusionen.

/ritzau/

Link til pressemeddelelse fra NENT
Link til pressemeddelelse fra Telenor
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce