Annonce
Erhverv

Viasat og Canal Digital samles i nordisk milliardfusion

Ints Kalnins/Reuters
Ejerne bag Viasat og Canal Digital har valgt at slå de to tv-selskaber sammen i et kombineret selskab.

Ejerne bag Viasat og Canal Digital har valgt at slå de to tv-selskaber sammen i ét selskab.

Det fremgår af to pressemeddelelser fra Telenor og Nordic Entertainment Group (NENT), som henholdsvis ejer Canal Digital og Viasat.

Efter sammenlægningen kommer Telenor og NENT til at deles om ejerskabet af det kombinerede selskab.

- Samarbejdet vil kombinere de respektive styrker hos Canal Digital og Viasat, som vil give synergier til gavn for vores kunder og aktionærer, siger Jørgen C. Arentz Rostrup, økonomidirektør i Telenor, i en pressemeddelelse.

Netop synergieffekterne ved en sammenlægning bliver fremhævet som en af hovedårsagerne til fusionen.

Sammenlægningen ventes med fuld effekt fra 2022 at kunne give årlige omkostningsbesparelser på omkring 600 millioner norske kroner eller 440 millioner danske kroner.

På grund af det store integrationsarbejde ventes fusionen imidlertid også at give udgifter på 830 millioner norske kroner, svarende til 610 millioner danske kroner.

Det kombinerede selskab vil have hovedkvarter i både Oslo og Stockholm, men vil også have en "betydelig tilstedeværelse" i København.

Ifølge Telenors presseafdeling betyder det, at det kombinerede selskab også vil have medarbejdere siddende i København.

Hvor mange der kommer til at være tale om, er dog ikke til at sige i øjeblikket, fortæller Tormod Sandstø, der er medieansvarlig hos Telenor.

Det kombinerede selskab, som der endnu ikke er offentliggjort et navn på, får en samlet omsætning på mere end 7 milliarder norske kroner, hvilket i danske kroner svarer til mere end 5 milliarder kroner.

Selskabet vil samtidig have omkring 1,25 millioner abonnenter i Norden, hvor Viasat og Canal Digital i forvejen er nogle af de største spillere på tv-markedet.

Ifølge pressemeddelelsen ventes sammenlægningen at finde sted i den første halvdel af 2020, hvis ellers myndighederne godkender fusionen.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelse fra NENT
Link til pressemeddelelse fra Telenor
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce