Annonce
Navne

Tv-vært og foredragsholder Jytte Dreyer er her ikke længere

Jytte Dreyer er død. Hun blev 92 år. Arkivfoto: JFM

Dødsfald: Tv-værten Jytte Dreyer er lørdag den 12. oktober død, 92 år gammel.

Jytte Dreyer var i en lang årrække et kendt ansigt i Danmarks Radio, hvor hun var vært på populære og folkekære programmer som Otium og "Musik i arbejdstøjet". Forinden havde hun i mange år fungeret som producer og tilrettelægger på blandt andet Poul Thomsens og Søren Ryges dyre- og haveprogrammer. Hertil kom serier af portrætprogrammer, familie-quiz'er og børneprogrammer.

Oprindeligt var Jytte Dreyer uddannet på møbelarkitekt Finn Juhls skole for boligindretning, men hun kom allerede i 1966 til Danmarks Radio, hvor hun var ansat frem til sin pensionering i 1997, kun afbrudt af en kortere periode som producer i det private produktionsselskab Telscan.

Privat var Jytte Dreyer gift med arkitekten og tv-manden Ole Dreyer, der gik bort for år tilbage. Hun boede en årrække i Ebeltoft, hvor hun nød sit otium i selskab med Erling, der til det sidste stod hendes hjerte nærmest og skabte lys og glæde i hendes liv. Til langt ind i pensionsalderen var Jytte Dreyer en efterspurgt foredragsholder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce