Annonce
Kolding

Tvivlen nager om Marina City i Kolding

Karsten Byrgensen

Læserbrev: Drømmen om en stor ny marina i Kolding med tilhørende 400 boliger vakler, fordi projektets gennemførelse forudsætter at slippe billigt om ved bortskaffelsen af 360.000 kubikmeter forurenet fjordbund.

Virkeliggørelsen af marinaen til 1000 lystfartøjer er ensbetydende med, at udgravningen af de enorme mængder miljøaffald – der ud over at forurene hele Kolding Fjord når det graves op – skal droppes ved Trelde Næs i Lillebælt. Der er en meget stærk modstand mod projektet fra nabokommunerne og fra borgere, organisationer og foreninger i trekantområdet.

Jeg noterer mig, at Kolding Bådelaug og dens 325 medlemmer tilsyneladende er de eneste brugere af den måske kommende Marina, der har mod nok til at sige Nej Tak til projektet og den medfølgende forurening af miljøet. Men hvor er de øvrige sejlerfolk i Kolding? Er I krøbet i flyverskjul. I burde vedkende jer meddelagtigheden i, at jeres drømme om en stjernemarina i virkeligheden hviler på en tikkende miljøkatastrofe. Det hører også med til historien, at mange af de metalliske forbindelser (bly og kobber mm.) i virkeligheden stammer fra giftig bundmaling, der er frigjort fra jeres egne både.

Annonce

Jeg under jer gerne en fantastisk marina, men det kommer til at koste. Der er adskillige bæredygtige alternativer til at dumpe affaldet i Lillebælt, men alternativerne koster flere penge. Kolding Kommune sidder med nøglen til løsningen, der hedder miljømæssig bæredygtighed og respekt for FN´s verdensmål nr. 14 ”Livet i Havet”.

I et svar fra Miljøministeren på spørgsmål, som jeg har stillet vedrørende den planlagte dumpning i Lillebælt, vedkender Ministeren bl.a., at Lillebælt er belastet, og flora og fauna er truet. Jeg noterer mig, at ministerens egen Miljøstyrelse på trods af ministerens holdninger fortsat meddeler tilladelser til dumpninger i danske farvande. Jeg noterer mig også, at Koldings borgmester dækker sig ind under Miljøstyrelsens mulige godkendelse. Hvis vi mener det alvorligt, at vi har en fælles opgave i at beskytte naturen, er det nu vi skal mobilisere alle kræfter i, at få skubbet projekt Marina City tilbage på miljøhensynets smalle sti og tage et ansvar for at beskytte naturen.

Annonce
Kolding For abonnenter

Ejere af landejendom mistede alt i brand: Nu bor de i container ved siden af deres nedbrændte hus

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det forsætter, selv om han er gået på pension

Sport

Holdlæge kvitter Esbjerg i protest mod kritiseret træner

Erhverv For abonnenter

Nichemejeri: 400 ton ost om året tager nu en bæredygtig drejning

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Tankstation fik sur smiley for snavset køleboks med formodet skimmel

Nordtyskland

Prognose: I weekenden bryder trafikken sammen på motorvejene lige syd for grænsen

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

EfB

Tilbageslag inden sæsonpremieren: Hyballa må klare sig uden sin bedste angriber

Navne For abonnenter

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Kolding

Slagsmål mellem unge og arbejdere satte arbejde helt i stå: Nu går arbejdet med nyt atletikanlæg snart i gang igen

Annonce