Annonce
Udland

Twitter vil slette alle inaktive brugere

Denis Charlet/Ritzau Scanpix
I første omgang vil Twitter slette brugere uden for USA, som ikke har været aktive i mere end seks måneder.

Twitter gør klar til at slette inaktive brugere. Det skriver BBC.

Det sociale medie vil slette alle brugere, der ikke har været aktive i mere end seks måneder, hvis ikke de logger ind på Twitter inden 11. december.

Det er første gang, at den sociale medieplatform sletter inaktive konti i så stort et omfang.

Twitter har sendt e-mails til de brugere, som vil blive påvirket af oprydningen. Det er i første omgang inaktive brugere uden for USA, som vil blive slettet.

Det er ikke oplyst, hvor mange brugere tiltaget omfatter.

Formålet er at rydde ud i de brugere, der – fordi de ikke har været aktive – heller ikke har kunnet godkende den opdaterede privatlivspolitik, oplyser selskabet.

En talskvinde for Twitter oplyser, at tiltaget samtidig skal øge troværdigheden. For det kan give brugere en overdreven følelse af vigtighed, hvis de har mange følgere, som reelt set ikke er aktive.

- Som en del af vores bestræbelser på at tjene den offentlige samtale, arbejder vi på at rydde op i inaktive brugere for at præsentere mere korrekt og troværdig information, som folk på Twitter kan stole på, skriver Twitter i en meddelelse ifølge BBC.

Blandt de brugere, der vil blive slettet, er afdøde personer. Twitter tilbyder modsat Facebook ikke, at man kan lave en konto om til en såkaldt "mindeside" for den afdøde.

Twitter har 145 millioner aktive brugere dagligt. Det fremgik af Twitters seneste regnskab fra september.

Twitter er blevet anklaget for at ville slette inaktive brugere for at gøre flere brugernavne ledige på det sociale medie. Men det afviser selskabet.

Ifølge BBC vil Twitter fremover også begynde at se på brugere, der logger på, men ikke gør noget aktivt på platformen.

En talskvinde for Twitter vil over for BBC ikke uddybe yderligere. Men hun tilføjer, at virksomheden bruger mange forskellige signaler til at afgøre, hvorvidt der står et ægte menneske bag en bruger.

/ritzau/

Annonce
Link til artikle på BBC
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];