Annonce
Vejen

Tykke-Niels går igen hos Frede Uhrskov

Frede Uhrskov med den genoptrykte Tykke-Niels. Tegningen på forsiden er helt ny.

HOLSTED: Helt tilbage i 1938 udkom den første af de 18 Tykke-Niels bøger. Den sidste kom i 1970, men da var gassen gået af bøgernes tidligere enorme succes.

Men alle over 50 kender bøgerne og deres uomtvistlige underholdningsværdi, og forlægger Frede Uhrskov i Holsted St. mener, at der er basis for at puste støvet af nostalgien.

Forlaget Uhrskov genudgivet nu bind 1 af Niels O. Levinsens uddødelige komedie om den frække gymnasiedreng Tykke-Niels, som kan se det morsomme i næsten alt.

- Jeg kan huske, at vi fik bøgerne læst op i skolen, og at vi syntes, de var vildt sjove, fortæller Frede Uhrskov. Han har genlæst bøgerne og mener, at de står distancen. De er nemlig ikke særligt tidstypiske, men snarere tidløse og almengyldige om skolelivet til enhver tid.

Der er flere nye bøger på vej fra Uhrskov. Bl.a. et værk på mere end 400 sider om hospitalsskibet Jutlandia, som deltog i Korea-krigen. En ny roman af Finn Wilkens, der sidste år udgav trilogien om kostskolen i Holsted, er aktuel med en ny roman.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce