Annonce
Danmark

'Tyrkersvinet' rykker mod vest: Kendt flæskestegskonge åbner pop-up-restaurant i sin barndomsby

Der vil blandt andet være masser af svin og flæskesvær på menuen, når kokken Umut Sakarya vender hjem til barndomsbyen Odense, hvor han snart åbner en midlertidig restaurant hos Anarkist ølbar i Odense. Foto: Kim Rune
Kokken Umut Sakarya, der lige nu er aktuel i tv-programmet Vild med dans og kendt fra DR3-programmet "Tyrkersvin", åbner en midlertidig restaurant hos Anarkist ølbar i Odense. Han håber, at det kan føre til en permanent restaurant i Odense i fremtiden.

Selvom den kendte kok Umut Sakarya er opvokset på Fyn har det kun været i København, at man har kunnet besøge hans imperium med flæskesteg og brun sovs. Indtil nu i hvert fald.

For den 29-årige kok og restaurantejer, der lige nu medvirker i TV 2-programmet "Vild med dans", åbner 26. oktober en popup-restaurant i Anarkist Beer & Food Lab på Albanigade i Odense. Der bliver tale om en midlertidig popup-udgave af hans grillrestaurant Guldgrillen, hvor der ifølge Anarkist Beer & Food Labs Facebook-side i to måneder vil blive serveret "flæskestegsburgere med sprød svær, fritter og sovs i spandevis".

- Vi kommer i en Guldgrillen juleudgave med risalamande, flæskestegssandwich med bearnaise og brun sovs og fritter, siger Umut Sakarya, der fortæller, at Guldgrillen i to måneder overtager køkkenet hos Anarkist.

Umut Sakarya kom til Danmark fra Tyrkiet som dreng og boede i Sanderum, inden lysten til at arbejde med mad drev ham til København. Han fortæller, at netop hans fynske opvækst er årsagen til, at han har valgt Odense som den første by, hvor han afprøver sit flæskestegs-koncept uden for København.

- Det er her, jeg kommer fra. Man vil altid tilbage til der, hvor man er opvokset. Det er en drøm at have en restaurant i Odense. Pludseligt opstod muligheden, og så slog vi til, siger han.

Annonce
Den dansk-tyrkiske kok Umut Sakarya på Anarkist. fv Mette Bæhrenz fra Anarkist, Stefano Foschi fra Restaurant Fynboen, Umut, Frank Sværd fra Guldkroen og Michael Schmidt fra Anarkist. Foto: Kim Rune

Håber på at købe restaurant

Han er udover sin medvirken i Vild med dans også kendt fra DR3-programmet "Tyrkersvin", ligesom han tidligere har vundet TV3-programmet Masterchef. Han troede oprindeligt, at han skulle lave mad på gourmetrestauranter, men kastede sig senere ud i et iværksættereventyr med gammeldags dansk mad som hovedtema.

- Jeg har lagt billeder op på sociale medier af fin mad og fået 40 likes. Men når jeg lægger en flæskestegssandwich op, får jeg 400 likes, fortalte Umut Sakarya, da han i september gæstede Det Fynske Folkemøde på Fyens Stiftstidende.

Her nævnte han også de to vigtige årsager til den succes, han har skabt med Guldgrillen, Guldkroen og take-away-restauranten Guld To Go:

- Det er tryghed og genkendelighed, folk får i vores mad. Det minder dem om den mad, de fik hos farmor og farfar, og det gør folk glade.

Guldgrillen og Anarkist fejrer åbningen 26. oktober ved fra klokken 12 at uddele 150 gratis flæskestegsburgere med dertilhørende fadøl. Og bliver det en succes, håber Umut Sakarya, at han kan åbne en permanent restaurant i Odense.

- Der er rigtig mange restauranter i Odense. Nu prøver vi lige i to måneder, og hvis det kører, så køber vi nok en restaurant eller fem, siger han.

Umut Sakarya fortæller, at han selv vil være til stede i restauranten i Odense to gange om ugen. Ellers vil det være hans barndomsven Stefano Foschi, der driver Restaurant Fynboen, som vil stå for den daglige drift.

Her ses Umut Sakarya på Anarkist flankeret af Stefano Foschi fra Restaurant Fynboen og Umuts samarbejdspartner Frank Sværd fra Guldkroen. Foto: Kim Rune
Inden længe åbner Umut Sakarya en midlertidig restaurant i barndomsbyen Odense. Han håber, at det kan bane vejen for en permanent restaurant i byen. Foto: Kim Rune
Ølbaren "Anarkist" hos Albani i Odense danner rammen om Umut Sakaryas midlertidige base i Odense, hvor han er vokset op. Foto: Kim Rune
Øl og flæskesvær kommer til at danne par i Umut Sakaryas nye midlertidige restaurant i Odense. Foto: Kim Rune.
I to måneder overtager Umut Sakaryas "Guldgrillen" køkkenet hos Anarkist ved Albani i Odense. - Vi kommer i en Guldgrillen juleudgave med risalamande, flæskestegssandwich med bearnaise og brun sovs og fritter, siger Umut Sakarya. Foto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce