x
Annonce
Udland

Tyrkiet vil ikke stoppe flygtninge med Europa som mål

Osman Orsal/Reuters
Efter luftangreb mod tyrkiske soldater vil Tyrkiet åbne grænser til Europa. Grækenland indsætter flere vagter.

Tyrkiet siger, at det ikke længere vil lukke for sine grænseovergange for flygtninge, som ønsker at komme til Europa.

Annonce

Det siger en anonym embedsmand i den tyrkiske regering, efter 33 tyrkiske soldater er dræbt ved et luftangreb i det nordlige Syrien.

Det har fået Grækenland til at øge patruljeringen langs landegrænsen til Tyrkiet.

- Vi vil ikke længere holde døren lukket for flygtninge, som ønsker at komme til Europa, siger den tyrkiske embedsmand.

Næsten 300 migranter, heriblandt syriske flygtninge, er allerede nået frem til den tyrkiske provins Edirne på grænsen til Grækenland. Deres agt er at krydse ind i Europa, skriver nyhedsbureauet DHA.

En anden gruppe migranter er kommet til kystområdet Ayvacik i Canakkale i det vestlige Tyrkiet. De ønsker at nå til den græske ø Lesbos i både ifølge DHA.

Flere af de græske øer har i flere måneder klaget over at være oversvømmet af migranter, som er sejlet over fra Tyrkiet.

En kilde i græsk politi siger fredag formiddag, at man fordobler antallet af vagter ved landegrænsen til Tyrkiet og øger det generelle beredskab.

- Alt er under kontrol, der er ingen grund til bekymring, siger kilden.

En kilde i den græske hær mener ikke, at antallet af migranter på den tyrkiske side af grænsen bør være anledning til at slå alarm.

33 soldaters død ved et luftangreb i den syriske provins Idlib har fået præsident Recep Tayyip Erdogan til at indkalde til et krisemøde i sin regering. Tyrkiet frygter, at de syriske og russiske bombardementer i Idlib vil udløse nye strømme af flygtninge.

Tyrkiet har allerede taget imod 3,6 millioner flygtninge. Man frygter, at en ny strøm af flygtninge vil gøre mange tyrkere vrede.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce