Annonce
Kolding

Tyrstrup Sognehus indviet: Det er folkets hus, og vi er ikke en sekt

Mogens Mogensen havde glædet sig til at kunne vise folk det nye sognehus. Gæsterne havde inden indvielsen alle været i kirke på den anden side af vejen. Foto: Søren Gylling

Flere mennesker end der faktisk var plads til mødte op, da det nyt Tyrstrup Sognehus søndag blev indviet. Menighedsrådsformand er glad for det nye hus.

Christiansfeld: Tre gange måtte Mogens Mogensen, formand for menighedsrådet i Tyrstrup Sogn, sige velkommen, før gæsterne i det nye Tyrstrup Sognehus holdt op med at snakke med hinanden. Gæsterne var da også mødt talrigt op, og det var faktisk nødvendigt at hente ekstra stole, så alle kunne komme til at sidde ned til indvielsen af det nye sognehus.

De mange gæster havde kort forinden skabt et mindre menneskemylder i den nye, lyse foyer, og det var Mogens Mogensen mere end tilfreds med.

- Det glæder mig, og det fortæller mig, at folk også føler, det er deres hus. Det er det, der er meningen med det, siger menighedsrådsformanden.

Det nye sognehus fremstår lyst og moderne. Der er kunst fra lokale kunstnere på de hvide vægge, en projekter, der viser billeder fra byggeriet, og så er der også et sted for børnene at være. Der er lagt op til, at alle - store som små - kan føle sig velkommen her.

- Jeg er glad for den store foyer, der er blevet lavet. Her kan folk snakke og mødes, og for mig symboliserer foyeren, at det er deres, folkets, hus, og at vi altså ikke er en eller anden sekt, der ligger her, siger Mogens Mogensen.

Jeg er glad for den store foyer, der er blevet lavet. Her kan folk snakke og mødes, og for mig symboliserer foyeren, at det er deres, folkets, hus, og at vi er altså ikke er en eller anden sekt, der ligger her

Mogens Mogensen, formand for menighedsrådet i Tyrstrup Sogn.
De mange gæster kunne blandt andet opleve det lokale gospelkort, købe julepynt af spejderne, alt i mens børnene kunne hygge sig i børnerummet og lade sig underholde af en tryllekunstner. Foto: Søren Gylling

Flere aktiviteter

Nu har I fået et stort, nyt sognehus. Forpligter det jer ikke til at gøre noget for borgerne?

- Absolut, og der er også allerede en masse aktiviteter planlagt. I næste uge er der allerede planlagt noget mandag, tirsdag og tirsdag. Så der kommer til at ske noget her, siger Mogens Mogensen.

På lang sigt er det meningen, at sognehuset skal bruges til en bred vifte af arrangementer.

- Det er blandt andet allerede blevet arrangeret, at Jacob Haugaard kommer og skal holde oplæg. Det samme gør Peter Geisling, tv-lægen, siger Mogens Mogensen.

Sognehus i Tyrstrup Foto: Søren Gylling
Annonce

Mangler småting

Da første spadestik til det nye sognehus blev taget tilbage i marts, gemte der sig en grim overraskelse. Jorden var nemlig blå af cyanid under den gamle degneskole, som lagde lokaler til det gamle sognehus.

Den blå jord er nu væk, men håndværkerne er stadig ikke færdig med at grave uden for. Selvom sognehuset officielt er blevet indviet, mangler der lige et par småting.

- De er stadig i gang med nogle udenomsværker. Der skal væltes et hus, hvor der skal være parkeringspladser, og indenfor mangler vi en skillevæg, så vi kan dele et lokale op i to, siger Mogens Mogensen.

Sognehus i Tyrstrup Foto: Søren Gylling
Sognehus i Tyrstrup Foto: Søren Gylling
Annonce
Kolding For abonnenter

Støttepartierne fra rød fløj nikker: Konservativ borgmester har frit politisk spillerum i Koldings nye byråd

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Forventer kæmpe efterspørgsel: Stender Gruppen på vej med yderligere 220 boliger

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Kultur

Det bliver Suspekt: Kløften er klar med fire nye navne

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Tønder For abonnenter

Gunner har bøvlet med kommunen i over fire år: Nu er stengærde alligevel ikke til fare for trafikken

KIF Fodbold

Vejle viste stor effektivitet og vandt 5-1: Kolding er på vej ud af pokalen

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Sønderborg For abonnenter

Efter møgår: Pressesky modekoncern tjener igen styrtende med penge

Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

Annonce