Annonce
112

Fanget af tidevandet ved Mandø: Tysk familie måtte ringe 112

Den tyske familie Möller fra Berlin, som onsdag eftermiddag blev fanget i tidevandet på vej fra Mandø til fastlandet. Mor Ursula og far André sammen med børnene Anton, Karla og Gustav her onsdag eftermiddag i Vester Vedsted efter, at de kom ind til fastlandet med en traktorbus fra Mandø Kro og Traktorbusser. Foto: Ole Maass.
Familien Möller fra Berlin tog i god tid fra Mandø onsdag eftermiddag. Men da vandet begyndte at stige blev familien nervøse og ringede 112. Familien blev samlet op af traktorbus fra Mandø Kro og Traktorbusser.

MANDØ: Alarmen fra alarmcentralen klokken 15 onsdag eftermiddag lød ganske alvorlig: drukneulykke stod der med tilføjelsen, at der holdt en bil midt på vejen.

Heldigvis gik det langt fra så galt. Familien Möller fra Berlin blev fanget i tidevandet på vej fra Mandø til fastlandet, og det var ikke fordi familien ikke på forhånd havde orienteret sig om tidevandet, inden de kørte fra Mandø.

Familien med to voksne og tre børn kørte fra Mandø ved 13-tiden.

- Vi havde på forhånd fået, at vide at vandet ville være på sit højeste ved 16-tiden. Så vi havde tre timer til at køre fra Mandø til fastlandet. Vi har mange gange før været på Mandø, så vi har et godt kendskab til tidevandet, fortæller André og Ursula Möller.

Men ved 13.30-tiden kørte de igennem det første vand på den seks kilometer lange Låningsvej, som forbinder Mandø med fastlandet.

Annonce
Her kommer traktorbussen ind til fastlandet med den tyske børnefamilie. Heldigvis blev der ikke brug for assistancen fra ambulancen til venstre. Foto: Ole Maass.

Ringede 112

- Kort efter var der endnu mere vand på vejen. Og vandet steg. Jeg turde heller ikke vende om. Så var der ikke anden udvej end at ringe til 112, konstaterer André Möller.

Familien med de tre børn, Anton, Karla og Gustav blev i bilen, og vandet steg ikke så meget, så det kom ind i bilen.

Alarmcentralen sendte både en ambulance og indsatsleder Thomas Laugesen, men hjælpen til den tyske familie kom fra anden side, nemlig fra en traktorbus fra Mandø Kro og Traktorbusser. Jeff Brigg Hansen førte bussen, og han sørgede for, at familien kom om bord i bussen - og lod bilen stå sådan cirka midt på den seks kilometer lange Låningsvej.

- Det var ikke det store drama, fordi vandet ikke steg så voldsomt. Men familien, som sad midt i det har selvfølgelig været utrygge ved situationen, og det er helt forståeligt, konstaterede Jeff Brigg Hansen, da alle var kommet tørskoede i land ved Mandø Kro og Traktorbussers parkeringsplads i Vester Vedsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Haderslev For abonnenter

Jobcenter-medarbejdere: Vi er pressede til det yderste

Annonce