Annonce
EfB

Tysk klub tager chancen efter EfB ballade: Nyt job til Peter Hyballa

Peter Hyballa var trods problemerne i Esbjerg aldrig i tvivl om, at han ville finde sig et nyt job. Det har han nu gjort. Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Türkgücü München har ansat den tidligere EfB-træner, der glæder sig til at gøre de enkelte spillere bedre og bygge noget op med klubben.

De Peter Hyballa i starten af august fornemmede, at stemningen i EfB og Esbjerg havde vendt sig så meget imod ham, at det ikke syntes at være muligt at rette op på, gav han overfor avisen udtryk for, at han ikke længere havde noget at vinde ved at blive.

- Jeg har også et liv ved siden af. Jeg skal også fungere som menneske. Hvorfor skal jeg blive ved med at udsætte mig selv for det her? Giv mig én god grund til at blive, sagde han dengang til mig.

Jeg anførte det faktum, at han var kommet skidt ud af sit forrige job i Polen, og hvis han også stoppede i EfB, mens det så allerværst ud, ville han måske få svært ved at komme videre og få et nyt job.

Annonce

- Bare rolig, sagde han, jeg skal nok finde noget andet.

Som sagt, så gjort.

40 dagen efter den mere eller mindre frivillige afsked med EfB, har Peter Hyballa underskrevet en kontrakt med den tyske 3. Bundesligaklub Türkgücü. Den valgte efter weekendens nederlag på 3-1 til Saarbrücken at fyre Petr Ruman. Han blev hentet i Greuther Fürth og afløste fra sæsonens start Serdar Dayat, der var sprunget til, da klubben i februar fyrede Alexander Schmidt. I tysk presse bliver de hyppige trænerskifter taget som et udtryk for voldsomme sportslige ambitioner - Türkgücü München har en klar ambition om at rykke op i 2. Bundesliga i denne sæson.

Gode samtaler

Nu er trænervalget så faldet på Peter Hyballa, der på klubbens hjemmeside bliver præsenteret som en træner med stor erfaring og stor succes i ungdomsfodbolden i blandt andet Wolfsburg og Dortmund, og samtidig lægges der i omtalen vægt på, at han i sommeren 2021 var EM-ekspert på tysk tv og der bidrog med sin faglige ekspertise. Opholdet i EfB bliver ikke nævnt specifikt - kun at han også - blandt meget andet - har været træner i Danmark.

- Vi har haft mange, gode samtaler med Peter Hyballa, og vi er sikre på, at han både taktisk og emotionelt kan føre os på rette vej igen, siger forretningsfører Max Kothny.

Selv siger Peter Hyballa, at han glæder sig til den nye opgave.

- Türkgücü er en klub, der befinder sig i en opbygningsfase, og jeg glæder mig til at gøre hver enkelt spiller bedre. Det gælder om at lave disse mange gode individualister til et hold, så vi kan spille med i en række, der er virkelig krævende, siger Peter Hyballa, der overtager et hold, der efter ni spillerunder ligger nummer 10 i den tyske 3. Bundesliga.

Hyballas første træningsdag bliver tirsdag - hans første kamp bliver på søndag hjemme mod Dortmunds andethold - og det bliver uden de to assistenter, han havde med i Esbjerg, Robin Adriaennsen og Maik Drzensla.

Annonce
EfB For abonnenter

Kommentar: Her er EfB's fem største udfordringer

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Varde

Emil på 19 år er kommet ud af sit misbrug: Kommunen skulle have sat mig i plejefamilie som lille

Billund For abonnenter

Analyse: Derfor er der spænding om borgmesterposten

Esbjerg

Stil dit spørgsmål til borgmesterkandidaten: JV inviterer til debatmøde

Erhverv For abonnenter

Naturgas sender varmeprisen på himmelflugt: 1000 fjernvarmekunder varslet stor ekstraregning

EfB For abonnenter

Tre foræringer fra EfB gav Helsingør en nem sejr: En gevaldig dæmper på optimismen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Sidste år risikerede han at blive smidt på gaden: Nu renoverer købmanden for millionbeløb

Danmark

Aktiviteter for store og små: Gode tips til efterårsferien for hele familien

Aabenraa

Autoværksted har fundet fidusen: Kvinder står i kø for at lære at skifte hjul

Debat For abonnenter

Kommentar: Dette er Socialdemokratiets største mulighed for at vælte borgmesteren, men hvor langt vil de strække sig?

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Annonce