Annonce
Nordtyskland

Kaos på skinnerne: Tysk miljøminister indrømmer ansvar for forsinkelse af togprojekt i Nordfrisland

Svenja Schulzes miljømilisterium påtager sig ansvaret for at have pillet en udbygning med to spor mellem Sild og fastlandet ud af en liste over særligt vigtige investeringer i den tyske infrastruktur. Foto: svenja-schulze.de.

WESTERLAND: Tysklands miljøministerium og dermed også den socialdemokratiske miljøminister Svenja Schulze påtager sig nu ansvaret for, at udbygningen af togforbindelsen til og fra Sild med to spor pludselig forsvandt fra den liste over infrastruktur-projekter, der skal gennemføres hurtigst muligt via en særlov.

Loven er en nyskabelse i Tyskland, fordi processen bliver ført uden om den meget omstændelige planlov. Hermed er der ikke mulighed for et hav af forskellige klager fra for eksempel miljøorganisationer til diverse forvaltningsdomstole.

Eneste klagemulighed er den øverste juridiske myndighed, forbundsrepublikkens forfatningsdomstol.

- Derfor skal alle projekter i særloven leve op til høje forfatningsmæssige krav, hvor den klimamæssige og trafikpolitiske nyttevirkning skal være meget høj. Udbygningen af togtrafikken mellem Sild og fastlandet tåler i den forbindelse slet ikke sammenligning med de øvrige projekter, der er omfattet af særloven, hedder det i en udtalelse fra miljøministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce