Annonce
Nordtyskland

Kaos på skinnerne: Tysk miljøminister indrømmer ansvar for forsinkelse af togprojekt i Nordfrisland

Svenja Schulzes miljømilisterium påtager sig ansvaret for at have pillet en udbygning med to spor mellem Sild og fastlandet ud af en liste over særligt vigtige investeringer i den tyske infrastruktur. Foto: svenja-schulze.de.

WESTERLAND: Tysklands miljøministerium og dermed også den socialdemokratiske miljøminister Svenja Schulze påtager sig nu ansvaret for, at udbygningen af togforbindelsen til og fra Sild med to spor pludselig forsvandt fra den liste over infrastruktur-projekter, der skal gennemføres hurtigst muligt via en særlov.

Loven er en nyskabelse i Tyskland, fordi processen bliver ført uden om den meget omstændelige planlov. Hermed er der ikke mulighed for et hav af forskellige klager fra for eksempel miljøorganisationer til diverse forvaltningsdomstole.

Eneste klagemulighed er den øverste juridiske myndighed, forbundsrepublikkens forfatningsdomstol.

- Derfor skal alle projekter i særloven leve op til høje forfatningsmæssige krav, hvor den klimamæssige og trafikpolitiske nyttevirkning skal være meget høj. Udbygningen af togtrafikken mellem Sild og fastlandet tåler i den forbindelse slet ikke sammenligning med de øvrige projekter, der er omfattet af særloven, hedder det i en udtalelse fra miljøministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce