Annonce
Udland

Tysk regering vil hjælpe Thomas Cooks kunder

Pascal Guyot/Ritzau Scanpix

Den tyske forbundsregering vil give hundredvis af millioner af euro til dem, som har lidt tab.

Kunder, som har købt rejser eller ferier hos det tyske datterselskab af den konkursramte britiske rejsearrangør Thomas Cook vil kun få en del af deres tilgodehavender tilbage gennem forsikring.

Men den tyske regering lover ifølge dpa at hjælpe.

Foreløbige tal viser, at der skal udbetales erstatninger på omkring 287,4 millioner euro (omkring 2,15 milliard kroner), hvilket er langt mere end den samlede forsikringssum.

Den er på 110 millioner euro (omkring 822 millioner kroner). Det oplyser Zürich forsikringsgruppen onsdag.

Ud af de 110 millioner euro er over halvdelen brugt på at få strandede turister og rejsende hjem efter rejsegigantens kollaps.

Ud af de cirka 150.000 passagerer, som måtte se sig strandet i kølvandet af Thomas Cooks kollaps, har kun 60 procent fået deres køb refunderet inden for selskabets fastlagte 60-dages tidsfrist, skriver The Guardian.

Men Tysklands regering vil yde finansiel bistand til de ramte.

- Skader, som ikke erstattes af andre parter, vil blive betalt af forbundsregeringen, hedder det i en erklæring fra forbundskansler Angela Merkels kontor. Erklæringen blev læst op onsdag på den tyske tv-station ARD.

Det betyder, at den tyske forbundsregering vil give hundredvis af millioner af euro til dem, som har lidt tab.

En række eksperter siger til den tyske nyhedskanal NTV, at de totale tab hos kunderne er på omkring 500 millioner euro (over 3,7 milliard kroner).

Det betyder, at der potentielt er et stort gråt område, som juridiske eksperter nu er ved at undersøge.

- Det er ikke rimeligt at forvente, at kunderne selv skal klare disse svære juridiske spørgsmål, hedder det i erklæringen fra regeringen, som vil oplyse nyt i sagen i begyndelsen af det nye år.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce