Annonce
Varde

Tysk tv kalder to familiers tur til Blåvand for en skrækferie: "Sommerhuset var møgbeskidt"

Der var slid i huset, men Dansommer mener, at billederne giver et unuanceret indtryk af sommerhusets generelle tilstand. Billedet er fra udsendelsen.

Et tysk forbrugermagasin har lavet et indslag om et sommerhus, der var så beskidt, at to familier forlod det efter to dage. Udsendelsen blev vist på den nordtyske kanal NDR.

Annonce

Blåvand: Efter blot to dage kørte to familier hjem efter det, der skulle have været en uges sommerhusferie i Blåvand. Tysk tv, NDR, som sender fra Hamborg, har bragt et indslag om et stort sommerhus i Blåvand, der var så beskidt, at familierne valgte at forlade det. Der er tale om et sommerhus med swimmingpool.

I tv-indslaget "Uralubs-Horror: Verdrecktes Ferienhaus", som kan oversættes til "skrækferie, møgbeskidt sommerhus", forklarer familierne, at de klagede efter ankomsten, dog først om mandagen, fordi bureauet først åbnede da. Efter klagen kom der ekstra rengøring, men denne var ifølge familierne ikke tilstrækkelig.

Der var ikke mulighed for at få et andet sommerhus i udlejningsbureauet Dansommer, og derfor valgte familierne at køre hjem efter to dage - fem timers kørsel til området ved Hannover. Familierne siger, at der eksempelvis var skimmel i vindueskarmene. En datter med astma kunne ikke være i huset. Med billeder dokumenteres det i udsendelsen, at sommerhuset slet ikke levede op til de forventninger, man får i bureauets beskrivelse af huset, blandt andet var noget af møblementet nedslidt.

Det er bureauet Dansommer, som udlejer huset. I første omgang blev familierne tilbudt en kompensation på 250 euro. Men efter det tyske tv-program gik ind i sagen, fik familierne hele beløbet refunderet, 1269 euro, eller små 10.000 kroner for en uge plus en ny ferie.

Forbrugermagasin

Indslaget med sommerhuset i Blåvand blev vist mandag i udsendelsen "Markt", et forbrugermagasin, på NDR - også kendt som Tyskland 3.Udsendelsen "Markt" begyndte klokken 20.15.

Udsendelsen kan streames på nettet.

Der var slid i huset, men Dansommer mener, at billederne giver et unuanceret indtryk af sommerhusets generelle tilstand. Billedet er fra udsendelsen.
Annonce

Dansommer: Anklagen om dårlig rengøring er rigtig

Ingrid Vallin Jensen er kundeservicechef i Dansommer og siger, at udsendelsen i dette tilfælde rammer et ømt punkt, rengøringen, som er uhyre vigtig. Men det er ikke normalt et ømt punkt i Dansommer, pointerer hun.

- Vi har langt over 100.000 ankomster alene i Danmark hvert år og 5,5 millioner gæster, som næsten alle er tilfredse. Det er ikke sådan, at vi generelt har et dårligt produkt, så kunne vi jo ikke blive i branchen. Vi er Europas største bureau.

- Udsendelsen er ikke retfærdig, når det kommer til slid i huset. Man zoomer ind på nogle få ting. Det er ikke et luksushus, men et firestjernet hus. Fire-stjernede huse betegnes ikke som et luksusprodukt, siger hun.

- Familierne siger i tv, at de ikke kunne klage før mandag, men der er altså en hotline i weekenden. Men der var ikke mulighed for at få et andet hus i samme område, for de ankom i påsken, poolhusene var udlejet. Familierne rejste hjem uden at have en aftale med os om, at de bare kunne rejse hjem og forvente lejen retur.

- Det er ikke sådan, at man bare kan gå i tv og få pengene refunderet og en gratis ferie. Når vi gør det i dette tilfælde, er det, fordi vi erkender nogle fejl, siger Inge Vallin Jensen, som pointerer, at rengøringen var problemet, men at der i dette tilfælde også var nogle kommunikationsproblemer.

En mislykket påskeferie i Blåvand er blevet til et indslag i tysk tv. Arkivfoto
Annonce

Udsendelse på nettet

Du kan se udsendelsen "Uralubs-Horror: Verdrecktes Ferienhaus", på NDR's hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce