Annonce
Haderslev

Tyske cowboy-rockere og skotske veteraner indtager Kløften

HossBoss fra Tyskland vender tilbage til Kløften Festivalen efter senest at have optrådt dér i 2008. PR-foto

HADERSLEV: De tyske cowboy-rockere i BossHoss var vældigt populære, da bandet gæstede Kløften Festivalen i 2018. Nu kommer gruppen tilbage, og det samme gør et band, der aldrig har været der tidligere, men til gengæld har gruppen optrådt et utal af steder gennem sin lange karriere: Lørdag den 27. juni spiller de skotske veteraner Nazareth i Haderslev.

Hvis navnet ikke længere siger så mange så meget, så dæmrer det måske, hvis man nævner sange ”Love Hurts”, en klassisk rockballade, der sikrede skotterne et kæmpe hit i 1975.

Annonce

Gruppen begyndte under beskedne former i 1961 under et andet navn og pladedebuterede i 1971. Gruppen har nået at lægge navn til 21 albums. På ”Razamanaz”, der kom i 1973, fandt gruppen formlen og skrev sange, der lignede dem, den optrådte med live. ”Hair of the Dog” fra 1975 blev den største succes og solgte to millioner eksemplarer.

BossHoss kalder sin genre for ”country punk trash rock” og har blandet udsat Britney Spears ”Toxic” for westernguitar.

BossHoss optræder fredag den 26. juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce