Annonce
Sydjylland

Tyske kanaler forsvinder fra dansk tv

Der er ikke meget tysk og svensk fjernsyn til digitale tv-kunder.
Annonce

Fjernsyn: Omkring en million tv-seere hos Boxer, Viasat og Canal Digital kommer til at skue langt efter svenske, tyske og norske kanaler efter overgangen til digitalt tv.

De tre store udbydere af digitalt tv har på forhånd valgt mange af nabolandskanalerne fra. Og det betyder, at kun kunder med kabel- og bredbånds-tv kan se de to svenske public service-kanaler SVT1 og 2, tyske ZDF og NDR samt norske NRK.

Det skriver DR Nyheder.

Formand for det tyske mindretal i Danmark, Hinrich Jürgensen, undrer sig over, at hverken ZDF, NDR eller RTL tilbydes af nogle af de store tv-udbydere.

- Tyskland er Danmarks største handelspartner, så det er da vigtigt, at man har mulighed for at se, hvad der rører sig syd for grænsen, siger Hinrich Jürgensen til DR Nyheder.

Han kalder fraværet af kanalerne for en kedelig udvikling, fordi det indskrænker danskernes kendskab til den store nabo mod syd. Paradoksalt i en tid, hvor grænserne åbnes, lyder det fra Hinrich Jürgensen.

- Men for fjernsynsområdet er det blevet sværere at se grænseoverskridende tv. Og rent sprogligt er det en fordel, hvis man kan se tysk tv. De fleste danskere har lært tysk på grund af ZDF og ARD, påpeger Hinrich Jürgensen over for DR Nyheder.

Viasat og Canal Digital tilbyder ingen nabokanaler. Steen Ulf Jensen fra Boxer, som trods alt tilbyder svensk TV4, norsk TV2 samt tyske ARD, forklarer sig:

- Vi har valgt de tre, fordi de er de mest populære i Danmark. Vi har kun plads til 30 kanaler, så der er nogle hensyn vi har måttet tage for at have et så alsidigt udbud som muligt. Derfor er der kun plads til tre nabolandskanaler, siger Steen Ulf Jensen til DR Nyheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Da MeToo blomstrede trådte hun frem

Annonce