Annonce
Tarm

Tyske Malene er volontør i lokal børnehave: Lærer børnene om hjemlandets mad og skikke

Marlene Gorka fra Karlsruhe i Tyskland er volontør i Ådum gennem AFS, og har lært det danske sprog rigtig godt. Foto: Bodil Kronborg
Julen fejrede Marlene Gorka fra Karlsruhe i Tyskland sammen med værtsparret Lene Bjørslev og Svend Jensen og deres familie.

ÅDUM: Marlene Gorka fra Karlsruhe i Tyskland kom til Ådum midt i august 2020 som volontør gennem AFS, foreningen for udveksling af studenter på tværs af landegrænser.

Hun har siden haft Ådum Idrætsbørnehave som sin daglige arbejdsplads, hvor hun hjælper i gruppen med børn fra 3-4 år. Desuden går hun til undervisning i dansk på Sprogskolen i Skjern/Ringkøbing.

Marlene pointerer, at børnene har været rigtig gode læremestre. De største børn i børnehaven har bemærket, at Marlene er blevet rigtig god til dansk, og de har været meget opmærksomme på at rette og hjælpe Marlene.

Nogle af børnene er selv udlændinge og lærer det danske sprog sammen med hende. Marlene mestrer nu det danske sprog og fortæller gerne om gode oplevelser fra hverdagen.

Annonce

Tysk uge i børnehaven

I sidste uge havde Marlene ’tysk uge’. Hun lærte børnene tyske sange, lege og sanglege, så de kunne opleve en del af den tyske kultur.

Børnene havde det også sjovt med de tyske ord og at tælle til tre. De udfyldte en skabelon over en traditionel dragt fra Schwarzwald.

Marlene lavede Spätzle, en kendt tysk pastaret. Da dejen var færdig, kom den i en speciel presse, hvor man trykker pastaen ned i kogende vand.

Retten serveres med ost og løg. Alle i børnehaven smagte og nød retten. Børnene hjalp også med at bage en tysk marmorkage.

Julen fejrede Marlene sammen med værtsparret Lene Bjørslev og Svend Jensen og deres familie, hvor hun er faldet godt til.

På grund af corona har hendes egen familie ikke kunnet komme på besøg. Hvis der kommer lettelser, vil Marlenes familie gerne tage turen herop i maj, når hendes ophold slutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce