x
Annonce
Læserbrev

Tyske vindmølleparker får tilskud

Læserbrev: Så læser man om, at landsbyerne skal kunne købe andele i vindmøller og solcelleanlæg. Jeg må da grine noget så grumme, det må da være vindmøllelobbyisterne, som er på spil.

Enten ved de ikke bedre, eller også er de ude på den værste gang bondefangeri, jeg har hørt om. De såkaldte Bürgerwindmühlen Parks er absolut givtige. Jeg synes, at skribenterne skulle nærlæse nogle af Bürgerwindmühlen Parks regnskaber, så de bliver lidt klogere. Jeg har læst et par af dem.

De såkaldte Windmühlen parks får for tiden et statstilskud i hele Nordtyskland på over 300 millioner euro - for at møllerne står stille, fordi der ikke er ledningsnet, som kan aftage strømmen, derfor er energinet DK, og den danske stat så opsat på at få de planlagte 400KW ledninger op at stå, så de kan få penge for transporten af strøm til England og Norge, og Energinet DKs projekter har intet som helst med leveringssikkerhed at gøre, på hvilket grundlag man jo eksproprierer, til trods for, at Danmark har det mest leveringssikre elnet i hele Europa.

Og så er der jo miljøet. Prøv at se det nordtyske landskab: Ingen steder er der frit udsyn mere end 500 meter. Overalt er der udsigt til vindmøller, der findes næsten ikke et hustag, der ikke er overplastret af solceller, og landsbyerne har ikke fået gavn af noget som helst, ud over at man har lukket munden på alle med lidt gratis strøm.

Jeg kalder det miljøsvineri. Man har jo nogle steder på Tønderegnen haft fortalere for modellen, og også lokket nogle idrætsforeninger og forsamlingshuse med økonomisk tilskud, man glemmer bare at fortælle, at fortalerne for projekterne boede i den modsatte del af egnen, hvor der ingen vindmøller er, det kalder jeg dobbeltmoral og bondefangeri af værste skuffe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce