Annonce
Erhverv

Tyskeres appetit på ferie i danske sommerhuse giver rekord

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Antallet af overnatninger i lejede sommerhuse i Danmark har sat rekord i årets første fem måneder.

Flere tyskere lejer sommerhuse i Danmark, og det har været med til at sætte rekord for antallet af overnatninger i årets første fem måneder.

Samlet var der 5,2 millioner overnatninger i udlejede sommerhuse fra januar til maj.

Det er 116.000 flere end sidste år og samtidig det højeste antal, der er målt, siden Danmarks Statistik begyndte at tælle i 2004. Tallene omfatter overnatninger, der er booket gennem udlejningsbureauer.

Mere end halvdelen af overnatningerne er fra tyskere, mens danskere står for knap en tredjedel.

Der har været cirka 50.000 flere tyske overnatninger i 2019 sammenlignet med året før, mens de danske er steget med 66.000 i årets løb.

Det har også været lidt mere interesse fra svenskerne, mens der har været færre overnatninger fra nordmænd og hollændere, som også normalt er blandt de hyppigste gæster i danske sommerhuse.

Danmarks Statistik har en vis forsinkelse med sine tal, med forud for sommerferien så der ud til at være godt gang i bookingerne i danske sommerhuse.

Ved udgangen af maj var der booket udlejninger for 364.000 uger i resten af 2019, hvilket er 11 procent mere end året før.

En del af det skyldes, at pinsen i år lå i juni, hvilket har ført til flere udlejninger end ellers.

For perioden fra juli og resten af året er bookingerne ni procent højere end i 2018.

/ritzau/

Annonce
Link til tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce