Annonce
Aabenraa

Tyskerne kan bare komme an: Gitte vil gi' mere gas efter 24 år i kiosk

Gitte Catharina Møhl, indehaver af kiosken på Tinglev Station gennem 24 år, har mod på mere. Foto: Mette Thomsen
Stationen i Tinglev er på vej mod at blive et endnu større knudepunkt end nu. Og én af meget få private kioskindehavere på landets banegårde, måske den eneste, Gitte Møhl, melder sig klar til mere aktivitet efter et covid-19-ramt år.

Tinglev: Det er ikke kun et dobbeltspor mellem Tinglev og Padborg, der kan bringe Tinglev på landkortet i forbindelse med forhandlingerne om en infrastrukturreformen for Danmark. Tinglev er også på vej til at blive første stop på vejen mod Tyskland.

- Jeg synes, det kan blive rigtig godt, fordi der vil blive mange skift i Tinglev. Som vi har det med togførerne nu, der giver et kundeflow, siger Gitte Catharina Møhl, der har savnet skoleelever, studerende og mange andre under covid-19-krisen.

Hendes kiosk sælger stadig billetter til rejsen. Med elevator til perronerne og en kiosk er hendes station én af få.

Annonce

- Det er folk rigtig, rigtig glade for. Normalt har jeg borde, så kunderne kan drikke kaffe, imens de venter, siger Gitte Catharina Møhl.

Kioskejers håb

Der er ofte kunder, der har ventetid, og de har ikke kun behov for mad og drikke. Derfor håber Gitte Catharina Møhl også, at der kan etableres et kundetoilet på stationen.

- Kiosken har været her i 24 år. Det vil være så synd, hvis den skal lukkes, fordi det giver så meget mere liv, når der er en kiosk, hvor folk færdes hver dag, synes hun.

Og nu. Nu må der gerne ske noget sydfra.

- Vi skal have så meget igennem som muligt. Jeg har da også været hårdt ramt af corona. Vi mistede alle vores Danske Spil-kunder. Der var ingen fodboldkampe. Sådan en lille kiosk som vores kan ikke tåle at miste så meget, siger Gitte Catharina Møhl.

- Jeg har været her i 24 år, men jeg kan ikke blive ved med at miste, og kommer der noget nyt, som at der kommer et tysk skifte i Tinglev, det vil give endnu flere passagerer, mener Gitte Catharina Møhl, der altså har noget at hente ind.

Hun vurderer, at hun har mistet lidt over 12 procent af omsætningen under covid-19-krisen.

- Det kan jeg ikke blive ved med, og jeg kan ikke få hjælp fra Staten, før jeg har mistet over 30 procent, så den må jeg æde selv og erkende, der er mindre på bundlinjen, siger Gitte Catharina Møhl, som helt nøjagtigt har fået nul (som i 0) kroner i kompensation fra fælleskassen.

- Jeg må klare mig selv, har jeg tænkt, slår Gitte Catharina Møhl fast.


Hvis man sådan lige ser på det, er der ingen rejsende pt.

Gitte Møhl, indehaver af kiosken på Tinglev Station


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce