Annonce
Sydjylland

Tyskerne kom, og sommerhusudlejer satte rekord: Men få var at se i gågaden

Danibo skulle håndtere knap 400 ankomster i løbet af mandagen. Det er sommerhusudlejerens nye rekord for antal ankomster på en enkelt dag. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Mandag satte Fanøs store sommerhusudlejer Danibo rekord, efter tyskerne endeligt har fået lov til at holde ferie i Danmark. Trods de mange tyskere lignede gågaden i Nordby noget fra en westernfilm.
Annonce

Fanø: I løbet af de seneste måneder har politikere og erhvervsdrivende i turistindustrien på Fanø kigget langt efter de tyske turister, som de ellers er så afhængige af. På havnen vajer Dannebrog som en rød og hvid velkomst. Øen er klar til tyskerne. Og spørger du sommerhusudlejer Danibo, har tyskerne i den grad været klar til Fanø.

Natten til mandag klokken 02:10 lagde den første færge til med de ti første familier. På det tidspunkt stod sommerhusudlejeren klar med karameller, flag og rød løber.

- Vi har aldrig prøvet noget lignende, men det var så fantastisk. I går var det kun ankomster, vi skulle håndtere, men der var alligevel 386 af dem på en dag. Det er det dobbelte af, hvad vi ser på en dag i højsæsonen, siger Hanne Thyssen og forklarer, at det er den nye rekord for antal ankomster på en enkel dag.

Klokken 13.54 tog Hanne Thyssen et billede af den skærmen hos Danibo, der viser, hvor mange sommerhuse der er tilbage. Den blå farve betyder, at nøglerne er udleveret, eller at gæsterne er ankommet. Grøn og orange er de gæster, som mangler at ankomme. Foto: Hanne Thyssen

Indtil klokken 15.00 i går eftermiddags var der cirka to timers kø ved færgen, og Danibo arbejdede selv indtil klokken 18.00 mandag aften for at kunne overække de sidste nøgler.

Annonce

Det bliver ingen rekordsæson

De mange ankomster til Danibo stod i stor kontrast til det, sommerhusudlejeren har oplevet i de sidste tre måneder. Tilbage i marts flygtede tyskerne fra deres sommerferieophold på Fanø, og Hanne Thyssen kunne dengang fortælle, at man brugte uendelig meget krudt på at annullere bookinger på grund af coronavirussens indtog. Selvom situationen er en anden i dag, er det stadig ikke ideelt.

- Vi har haft tre måneder med 90 procents omsætningsnedgang, så vi, sommerhusejerne og lokalsamfundet kommer stadig til at mangle en del omsætning. Vi har selv ikke været tæt på at gå konkurs, men det er da træls, fordi vi så ind i den femte rekordsæson, siger Hanne Thyssen.

Man afventer stadig tidspunktet, hvor hollænderne og østrigerne kan komme til Danmark, men indtil videre er 15 procent af bookingerne danske, mens resten er tyske. Danibo forventer ikke, at mandagens begivenheder gentager sig.

- Vi forventer, vi ser det samme antal af ankomster, men spredt over en weekend. Det er også nemmere at overskue, siger Hanne Thyssen.

Annonce

Gang i stranden - stilstand i gågaden

Foran flere af butikkerne i Nordbys hovedgade er der sat stole og fadølsanlæg frem i den bagende sol. Men tirsdag middag måtte både sultne sælgere og nysgerrige naboer kigge langt efter tyskerne i Nordby, der mest af alt ligner noget fra en westernfilm.

Hvis man ellers ser bort fra ham, der nyder sin pilsner i skyggen ved Hjørnekroen, så ligger gaderne næsten øde hen, og det er der ifølge Jette Jørgensen, der både mandag og tirsdag passer Havnekiosken overfor færgelejet, en meget simpel forklaring på.

- Alle tyskere er taget på stranden. Sådan var det også søndag. Vi havde egentlig forventet at få mange kunder og en god omsætning, men de mange, der var med færgen, kørte bare direkte til havet. Og det kan man jo godt forstå, når man kigger på vejret, siger Jette Jørgensen, der er søster til kioskens indehaver.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce