Annonce
Sydjylland

Tyskland fordømmer vildsvinehegn: Nu bygger de selv et

En skændsel. Sådan er det danske vildsvinehegn blevet kaldt syd for grænsen. Et vildsvinehegn ved den tysk-polske græbnse kan til gengæld være en god ide, mener tyske politikere. Foto: Uwe Iwersen.
Annonce

EISENHÜTTENSTADT: Det danske vildsvinehegn har mødt voldsomme protester i Tyskand. Men nu pønser tyskerne selv på at bygge et, nemlig ved grænsen til Polen, hvor den afrikanske svinepest er i udbrud. Det oplyser nyhedsbureauet DPA.

- Delstaten Brandenburg har faktisk allerede indkøbt 150 kilometer hegn. Det fortalte forbundslandets minister for forbrugerbeskyttelse, Ursula Nonnemacher, torsdag.

Formelt er det endnu ikke afgjort, om hegnet bliver stillet op. Den beslutning bliver først truffet i slutningen af denne uge efter møde mellem eksperter fra forbundsrepublikken, Polen og de forbundslande, som ligger i den tysk-polske grænseregion.

Udgiften til det tyske vildsvinehegn bliver mellem 150.000 og 220.000 euro. I modsætning til den danske pendant, at der tale om et mobilt hegn, der meget hurtigt kan stilles op og pilles ned igen.

For at forhindre den afrikanske svinepest i at krydse grænsen til Tyskland har Brandenburg intensiveret jagten på vildsvin. Desuden bliver der sat droner og varmesøgende kameraer ind i jagten på specielt døde dyr i et bælte fra fra grænsen og 15 kilometer ind i landet, skriver DPA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce