Annonce
Aabenraa

Tyskland holder fast: Indrejseregler lempes ikke

Sabine Klüver og familien plejer at mødes hver påske i Risum-Lindholm. I år var grænsen lukket, og de kunne kun snakke med hinanden over Skype. Nu er Sabine og hendes mand, Gerhard, her med en af sønnerne og to af børnebørnene, endelig på vej nordpå for at se familien. Privatfoto
Tyske statsborgere kan besøge direkte familie i Danmark, men danske statsborgere kan ikke besøge Tyskland. Varer besøget flere dage, gælder karantæne-reglerne stadig.

Berlin: Danmark har lempet på indrejsereglerne, så det er et anerkendelsesværdigt formål at besøge forældre, børn eller samlevere. Men Tyskland følger indtil videre ikke det danske eksempel.

Det fortæller talsmand for det tyske indenrigsministerium, Daniil Kushnerovich.

- Tyske statsborgere har til enhver tid adgang til Forbundsrepublikken Tyskland. For udenlandske statsborgere, inklusive danske statsborgere, skal der være en gyldig eller presserende grund, og besøg hos livspartnere betragtes kun som gyldige, hvis de er ægtepar eller registrerede partnerskaber, siger talsmanden.

- Reglerne gælder indtil 4. maj, hvor der træffes beslutning om eventuel forlængelse eller justering. Det bliver derfor ikke muligt foreløbigt for danskere nord for grænsen at besøge familien syd for grænsen, selv om det nu er muligt at tage den anden vej.

Annonce

To ugers karantæne

Daniil Kushnerovich forklarer også, at forbunds- og delstatsregeringerne fortsat er enige om, at der er en automatisk to ugers karantæne for alle tyskere, EU-borgere eller andre, der har boet i Tyskland i mange år, og som kommer hjem efter et ophold på flere dage i udlandet, herunder Danmark.

- Dette gøres med henblik på den aktuelle epidemiske situation. I betragtning af det meget dynamiske, eksponentielle infektionsforløb er der en risiko i et stort antal regioner over hele verden. Derfor bør hjemvendte straks gå i karantæne derhjemme, uanset om de er ankommet via land, pr. fly eller fra søsisen, siger det tyske indenrigsministeriums talsmand, Daniil Kushnerovich.

Han uddyber ikke, hvad begrebet »mindst flere dages ophold i udlandet« dækker over og henviser til det tyske indenrigsministeriums hjemmeside www.bmi.bund.de

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce