Annonce
Aabenraa

Tyskland holder fast: Indrejseregler lempes ikke

Sabine Klüver og familien plejer at mødes hver påske i Risum-Lindholm. I år var grænsen lukket, og de kunne kun snakke med hinanden over Skype. Nu er Sabine og hendes mand, Gerhard, her med en af sønnerne og to af børnebørnene, endelig på vej nordpå for at se familien. Privatfoto
Tyske statsborgere kan besøge direkte familie i Danmark, men danske statsborgere kan ikke besøge Tyskland. Varer besøget flere dage, gælder karantæne-reglerne stadig.

Berlin: Danmark har lempet på indrejsereglerne, så det er et anerkendelsesværdigt formål at besøge forældre, børn eller samlevere. Men Tyskland følger indtil videre ikke det danske eksempel.

Det fortæller talsmand for det tyske indenrigsministerium, Daniil Kushnerovich.

- Tyske statsborgere har til enhver tid adgang til Forbundsrepublikken Tyskland. For udenlandske statsborgere, inklusive danske statsborgere, skal der være en gyldig eller presserende grund, og besøg hos livspartnere betragtes kun som gyldige, hvis de er ægtepar eller registrerede partnerskaber, siger talsmanden.

- Reglerne gælder indtil 4. maj, hvor der træffes beslutning om eventuel forlængelse eller justering. Det bliver derfor ikke muligt foreløbigt for danskere nord for grænsen at besøge familien syd for grænsen, selv om det nu er muligt at tage den anden vej.

To ugers karantæne

Daniil Kushnerovich forklarer også, at forbunds- og delstatsregeringerne fortsat er enige om, at der er en automatisk to ugers karantæne for alle tyskere, EU-borgere eller andre, der har boet i Tyskland i mange år, og som kommer hjem efter et ophold på flere dage i udlandet, herunder Danmark.

- Dette gøres med henblik på den aktuelle epidemiske situation. I betragtning af det meget dynamiske, eksponentielle infektionsforløb er der en risiko i et stort antal regioner over hele verden. Derfor bør hjemvendte straks gå i karantæne derhjemme, uanset om de er ankommet via land, pr. fly eller fra søsisen, siger det tyske indenrigsministeriums talsmand, Daniil Kushnerovich.

Han uddyber ikke, hvad begrebet »mindst flere dages ophold i udlandet« dækker over og henviser til det tyske indenrigsministeriums hjemmeside www.bmi.bund.de

Annonce
Aabenraa For abonnenter

100 år på fredag: Aabenraa-kunstner satte varige spor i sit lokalområde

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce