Annonce
Nordtyskland

Tysk grænsekontrol bliver ophævet fra den 15. juni

Ministerpræsident Daniel Günther. Foto: Staatskanzlei.
Efter meldingen om, at Danmark tillade tyske turister at rejse ind fra den 15. juni, bliver også den tyske indrejsekontrol mod Danmark ophævet, oplyser den slesvig-holstenske regering.
Annonce

KIEL: Efter aftale med regeringen i Slesvig-Holsten ophæver den tyske forbundsregering indrejsekontrollen ved den dansk-tyske grænse den 15. juni, når også tyske turister får delvist fri passage til at rejse ind i Danmark. Det oplyser den slesvig-holstenske ministerpræsident, Daniel Günther, i en pressemeddelelse.

Ministerpræsidenten hilse det velkommen, at tyske turister fra den 15. juni kan rejse ind i Danmark, hvis de har reserveret mindst seks overnatninger.

- Så kort før sommerferien vil det glæde mange turister, mener Daniel Günther.

Vi har løbende udvekslet synspunkter med det fælles mål at åbne grænsen yderligere, så snart smittespredningen gjorde det muligt.

Ministerpræsident Daniel Günther.

Han kalder også den danske udmelding for et signal til borgerne i grænselandet.

- Det signal har indbyggerne ventet på. Nu må vi se nærmere på, hvordan borgerne i grænselandet helt konkret får glæde af de ændringer, den danske regering informerede om fredag. Men det er i hvert fald et skridt i den rigtige retning. Vi er glade for, at den danske regering stiller indbyggerne i grænselandet normale forhold i udsigt, understreger ministerpræsidenten.

På pressemødet fredag omtalte statsminister Mette Frederiksen specifikt forholdene for borgerne på begge sider af den dansk-tyske grænse og lovede lempelser. Konkrete ændringer omtalte hun dog ikke.

Daniel Günther er taknemmelig for den frugtbare og åbne dialog, de slesvig-holstenske myndigheder i de forløbne uger har haft med både forbundsregeringen og regeringten i København.

- Vi har løbende udvekslet synspunkter med det fælles mål at åbne grænsen yderligere, så snart smittespredningen gjorde det muligt, forklarer ministerpræsidenten.

Delstatsregeringen Kiel håber, at også de sidste begrænsninger i rejsefriheden mellem Danmark og Tyskland snart forsvinder.

Annonce

Kritik fra EU-parlamentet

Rasmus Andresen fra Flensborg er valgt til i EU-parlamentet for De Grønne. Han er forbeholden over for de danske signaler.

- Det ser et lille skridt i den rigtige retning. Den nuværende smittespredning på begge sider af grænsen retfærdiggør ikke en generel lukning. Men jeg afventer med spænding, hvordan Danmark vil få de nye regler til at stemme overens med Schengen-aftalen. Der mangler en god forklaring på, at kun turister fra Tyskland, Norge og Island må rejse ind i forbindelse med mindst seks overnatning, skriver Rasmus Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce