Annonce
Sport

Tyskland overrasker mod Holland i Danmarks VM-gruppe

Charly Triballeau/Ritzau Scanpix
Tyskland fører Danmarks gruppe i mellemrunden efter sejren over Holland ved kvindernes håndbold-VM.

Tyskland har taget føringen i Danmarks gruppe i mellemrunden ved VM i kvindehåndbold.

Det skete, da tyskerne overraskende besejrede Holland i deres første kamp i mellemrunden.

Tyskland kom op på fem point for tre kampe, mens Holland bliver på de fire point, som holdet tog med fra det indledende gruppespil.

Tyskerne var ovenpå i kampens første fase og kom hurtigt på 4-1. Holland, der både er forsvarende bronzevinder ved EM og VM, arbejdede sig dog tilbage og kom foran 11-8, inden føringen skrumpede til 12-11 ved pausen.

Anden halvleg var tyskernes. De kom i vinderposition med føringen på 20-16 og siden 22-17.

Alligevel var Holland ved at komme tilbage. Med reduceringen til 22-24 var spændingen tilbage, og Estavana Polman havde chancen for at score til 23-24, men missede med to minutter tilbage.

I stedet scorede Tyskland til 25-22, hvilket var afgørelsen.

Tidligere søndag vandt Serbien over Sydkorea, så begge har to point.

Norge og Danmark har henholdsvis to og et point inden det indbyrdes møde, der starter klokken 12.30 søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce