Annonce
Udland

Tyskland overvejer restriktioner for ikkevaccinerede

Bliver Tyskland ramt af en fjerde bølge af coronasmitte, kan det være nødvendigt at indføre restriktioner for personer, der ikke er vaccinerede. Sådan siger Helge Braun, som er chef for kanslerkontoret og en toprådgver for forbundskansler Angela Merkel, i et interview søndag. (Arkivfoto). Foto: Michael Kappeler/Ritzau Scanpix
Tyskere uden vaccine kan blive underlagt restriktioner, hvis landet rammes af fjerde bølge ifølge toprådgiver.

Hvis smitten med covid-19 stiger i Tyskland i løbet af de næste måneder, overvejer myndighederne at indføre restriktioner for personer, som ikke er vaccinerede.

Det advarer Helge Braun, som er en af de ledende rådgivere for forbundskansler Angela Merkel, om i et interview i avisen Bild am Sonntag. Som chef for kanslerkontoret har han en rolle svarende til en dansk departementschef.

Braun fortæller, at dem, der ikke er vaccinerede, blandt andet kan blive forhindret i at tage på bar, hvis Tyskland skulle blive ramt af en fjerde bølge.

Annonce

- Hvis vi har en høj infektionsrate til trods for vores testprocedure, vil de ikkevaccinerede blive nødt til at begrænse deres kontakter, siger Braun.

- Det kan betyde, at besøg på restauranter, i biografer, eller på stadioner, ikke længere ville være muligt. Det ville i givet fald også gælde ikkevaccinerede personer, som er testet. Risikoen for alle andre er for høj, fortsætter han.

Men Braun siger også, at så længe vaccinerne virker effektivt, vil en ny nedlukning af Tyskland ikke være nødvendig. Helge Braun er også selv læge.

Han understreger, at regeringen har en forpligtelse til at beskytte borgernes helbred. Det er dels at bremse smitten, men også at sikre, at operationer ikke skal udskydes hen over vinteren for at give plads til coronasmittede.

Omkring 60 procent af Tysklands befolkning har fået mindst ét stik. Lidt under 50 procent regnes som fuldt vaccinerede.

Tallene minder om de danske, hvor lidt under 70 procent har fået mindst et stik og 49,8 procent er færdigvaccinerede.

Der er allerede indført lignende restriktioner for ikkevaccinerede i Frankrig og Grækenland. Det har medført protester i begge lande.

Ifølge det britiske medie Sky News overvejer man i England at begrænse adgangen til Premier League-kampe og andre store sportsbegivenheder til personer, der er fuldt vaccinerede. Det skal i givet fald gælde fra oktober.

/ritzau/dpa

Annonce
Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Vejen For abonnenter

Forældre i oprør over politisk beslutning: - Jeg er bange for, at børnehavebørnene bliver klemt

Vejen

Landmænd dropper kærligheden: Samler ind på Brørup Marked

Haderslev For abonnenter

Se her, hvorfor kommunen valgte at politianmelde Sundplejen og læs advokatens svar

Nordtyskland

Synet af deres dødskamp ophidsede ham seksuelt: 41-årig dræbte to prostituerede

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Danmark

På besøg i Merkels barndomsby Templin: Har “Mutti” lullet Tyskland i søvn?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Sag om snyd mørklægges: Golfspiller beskyldes for fusk af klubkammerater

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Varde

Begge er salgschefer i store, internationale virksomheder - nu vil de i byrådet

Esbjerg For abonnenter

Marvin og Christoffer har opfundet vandfanger, der skal redde klima, dyr og de fattige lande: Dyster mod ældre gymnasieelever om flere tusinde kroner

EfB

EfB hyrer ny assistenttræner

Annonce