Annonce
Esbjerg

Tyv faldt i søvn under indbrud

En 25-årig kvinde blev fundet sovende under et skrivebord i en lejlighed tirsdag morgen. Arkivfoto: Palle Herløv

Esbjerg: Politiet har siden slutningen af december haft et godt øje til en 25-årig kvinde fra Esbjerg, som politiet mener har stået bag flere indbrud, og nu går den ikke længere.

Klokken 03.15 natten til tirsdag blev hun sammen med en mand truffet i Skolegade, hvor en lås var blevet forsøgt opbrudt med et aluminiumsrør, men de nægtede at kende noget til det og fik lov at gå igen.

Tirsdag klokken 06.31 opdagede beboeren i en lejlighed i Islandsgade, at der lå en person og sov under et skrivebord i stuen, og det var den 25-årige kvinde.

- Hun var meget påvirket og var simpelthen faldet i søvn, og i hendes lommer blev der fundet en læderpung, et nøglebundt og en enkelt nøgle, alt sammen noget, der var blevet taget fra lejligheden, hvor hun havde fået sig låst ind, oplyser Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Den 25-årige kvinde er i forvejen særdeles godt kendt af politiet, og hun vil formentlig blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. /jeo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce