Annonce
112

Tyv stjal koben og brød ind i et andet hus

Et 20 millimeter koben blev brugt til indbruddet i en villa i Tarm. Det blev muligvis stjålet i en anden villa i Tarm. Arkivfoto Scanpix.

TARM: Meget tyder på, at en tyv i weekenden først stjal et koben i en villa i Tarm og senere brugte det til indbrud i et andet hus i Tarm.

Politiet fik først anmeldelse om et indbrud i en villa på Kløvervej i Tarm, der skete fredag mellem klokken 11.00 og lørdag klokken 11.00.

Tyven borede først hul i karmen under en terrassedør, og kom på den måde ind i udestuen. Derefter benyttede han et 20 millimeter koben til at brække døren op ind til stuen, hvor han stjal smykker og en bærbar pc.

Politiet har en mistanke om, at han stjal kobenet under et andet "besøg" i en villa på Skovvej i Tarm. Her har der nemlig mellem klokken 17.00 fredag og lørdag klokken 12.00 været ubudne gæster.

Tyven har forsøgt at bore stuedøren op, og derefter at brække en terrassedør åben, dog uden held. Til gengæld har han fra et redskabsrum stjålet netop et 20 millimeter koben, og det er det, politiet har formodninger om, har været anvendt til det andet villaindbrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];