Annonce
112

Tyve på togt: Stribe af indbrud i Rødekro

Politiet har fået anmeldelser på en række indbrud i Rødekro. Arkivfoto: Michael Bager
Et villakvarter i Rødekro blev torsdag hærget af en stribe indbrud. Gerningsmænd blev set af vidner.

Rødekro: Tyvene har haft travlt i Rødekro torsdag formiddag. For i løbet af dagen blev der begået ikke færre end syv indbrud - deraf de fem alene i villakvarteret på Løkkegårdsvej i tidsrummet mellem kl. 7-13. Tyvene har bevæget sig rundt i kvarteret og brudt vinduer og døre op med et koben.

Gerningsmændene gik efter let omsættelige varer, bl. a. smykker, designer-ting såsom Kaj Bojesen-træfigurer og Kähler-vaser.

Der blev også stjålet en Hummel-sportstaske, der formentlig er blevet brugt til at transportere tyvekosterne i.

Annonce

Hund forstyrrede

I et af tilfældene var tyvene brudt ind gennem et soveværelsesvindue og havde bevæget sig længere ind i huset. Men da de pludselig stod ansigt til ansigt med husets hund, der slog alarm, stak de af igen.

Formentlig de samme gerningsmænd var på spil på Granholm i løbet af eftermiddagen, hvor de via et opbrudt vindue fik adgang til boligen og her stjal smykker og parfume.

Også en villa på Hærvejen havde besøg af de ubudne gæster, og kort før kl. 18 de stjal en designervase og -skål. Men her blev de overrasket i deres foretagende.

Der er tale om to gerningsmænd. Og vidner beskriver den ene som "dansk mand", høj og ranglet iført en jakke med pelskrave. Den anden - også en mand - er nærmest det modsatte: tæt og lav af bygning, udenlandsk af udseende og iført mørkt tøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Ribe Boldklub hædrede fire ildsjæle

Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce