Annonce
112

Tyve stjal 25.000 kroner fra hårdt prøvet hotel: - Jeg stod og havde tårer i øjnene

Der har været fem indbrud på seks år på Hotel Vojens Foto: Arkivfoto/Larz Grabau
Tyve slap afsted med 25.000 kroner fra Hotel Vojens. Det er historien om et tyveri, men også en fortælling om et hårdt prøvet hotel, der har kæmpet med konkurser, indbrud og besparelser.

Vojens: Det var med tårer i øjnene, da Dan Sørensen, forpagter af Hotel Vojens, mødte ind på arbejde lørdag den 5. oktober. På vej til hotellet havde han fået at vide, at 25.000 kroner var stjålet fra hotellet. Det var penge fra spillemaskinerne på stedet, som Dan Sørensen aftenen forinden havde tømt.

- Det er bare pisseuheldigt. 25.000 er rigtig mange penge for et hotel som os, siger han.

Ifølge forpagteren er Hotel Vojens et hårdt prøvet hotel, der kæmper med at få enderne til at mødes. Hotellet har i forvejen været udsat for fem indbrud de sidste seks år.

- Jeg stod og havde tårer i øjnene, da jeg fik det at vide. For Hotel Vojens vælter ikke ind med millioner af kroner. Det har været en kamp for mig at drive stedet, det er hele tiden været oppe ad bakke, siger lederen.

Fremtiden begyndte ellers at se lys ud for hotellet. Men det seneste indbrud har ødelagt den optimisme.

- Ligeså snart det går den helt rigtige vej, så får man et slag over næsen, siger han.

Annonce

En gennemtrængende afmagt

Tyvene var, ifølge Dan Sørensen, kommet ind gennem en ulåst dør i tidsrummet mellem klokken 1.00 og 5.30 natten til lørdag. De 25.000 kroner blev stjålet fra en skuffe på Dan Sørensens kontor. En ansat opdagede, at tyveriet var sket, da hun mødte ind klokken 05:30.

- Hun var meget utryg ved at være der. Hvad nu hvis tyvene stadig havde været der, siger Dan Sørensen.

Selvom politiet nu er på sagen, så er der stadig en gennemtrængende følelse af afmagt hos lederen af Hotel Vojens.

- Jeg har alarmer, forsikringer og kamera, men den eneste der bliver straffet, det er mig. Hvad skal jeg med alle de ting? Det er bare en udgift, siger Dan Sørensen.

Tyveriet kommer også i kølvandet på besparelser på blandt andet lønninger på Hotel Vojens.

- Jeg synes, det er træls, at der er nogle, der synes, at det er i orden at stjæle. Der er ikke noget at gøre ved det. Pengene er væk, siger Dan Sørensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce