Annonce
112

Indbrud endte i biljagt og politiskud: Tyve stjal for 350.000 kroner fra Kelds tøjbutik

Ejer af herretøjsforretningen MR i Ribe, Keld Vestergaard, her foran den butiksrude, hvor der nu er opsat en træplade, hvor fire indbrudstyve klokken 3.49 natten til mandag brød ind og stjal varer og kontanter for 350.000 kroner. Foto: Ole Maass.
Indehaveren af herretøjsforretningen MR i Ribe, Keld Vestergaard, har fire gange tidligere haft indbrud i sin forretning. Men natten til mandag stjal de fire indbrudstyve, som siden blev anholdt af politiet mærkevarer og kontanter til et samlet beløb på 350.000 kroner.

RIBE: Jakker, bukser, bluser, t-shirts og polo-shirts af mærkerne Hugo Boss og Hilfiger blev natten til mandag stjålet ved et voldsomt indbrud i herretøjsforretningen MR i Saltgade i Ribe. Hertil kommer, at der blev stjålet kontanter fra kassen i forretningen, og det stjålne tøj og kontanterne repræsenterer en samlet værdi af 350.000 kroner, oplyser ejeren af forretningen, Keld Vestergaard.

Keld Vestergaard har set forretningens videooptagelser igennem, og her kan han se fire meget målrettede indbrudstyve, som på trods af forretningens to tågekanoner gik målrettet hen til afdelingen for tøj af mærket Hugo Boss.

- Først forsøgte de at komme ind ved at smadre butiksdøren. Da det ikke lykkedes smadrede de et vindue og kom så ind her. De forsøgte at afmontere vores to tågekanoner. Det lykkedes ikke, men alligevel fik de ryddet hylderne for Hugo Boss-tøj plus en mindre mængde tøj af mærket Hilfiger. Det hele varede ikke mere end fire minutter. Så var de ude af forretningen, fortæller Keld Vestergaard.

Annonce

Ødelagt finger

De mange indbrud og butikstyverier hos MR i Ribe har også haft den kedelige konsekvens for ejeren af forretningen, Keld Vestergaard, at han i dag går rundt med en finger, som han har konstante smerter i. I november 2018 foretog han en civil anholdelse af et par udenlandske butikstyve. Ved den lejlighed brækkede han en finger, som han efterfølgende flere gange er blevet opereret i. Og han har altså stadig her otte måneder senere smerter i fingeren.

Siden 2015 har han haft fire større indbrud i forretningen - plus en lang række butikstyverier.

- Det er desværre ved at blive et vilkår. Det er tyve, som går målrettet efter mærkevaretøj. Og jeg er jo ikke den eneste tøjforretning, som er udsat for det. Mange af mine kolleger i Syd- og Sønderjylland har oplevet det samme, konstaterer Keld Vestergaard.

Keld Vestergaard fortæller, at han forventer nattens indbrud kommer til at koste ham dyrt i form af mistet tøj og betaling af selvrisiko til forsikringsselskabet.

- Jeg forventer, at det kommer til at koste mig over 100.000 kroner, siger han - og lægger ikke skjul på, at han er godt træt af de gentagne indbrud.

Senest havde han et indbrud i forretningen i starten af maj i år. Her blev udbyttet dog langt mere beskedent, og her var det forretningens røgkanoner, som forhindrede gerningsmændene i at få et stort udbytte med fra indbruddet.

Efter indbruddet kørte tyvene væk i en bil, som politiet forsøgte at standse. Det udviklede sig til en længevarende biljagt, der først endte ved Foldingbro, da en politibetjent skød føreren af bilen i skulderen.

Keld Vestergaard her ved butiksdøren i MR, som gerningsmændene først forsøgte at bryde op. Efterfølgende kom de ind i forretningen ved at smadre et butiksvindue. Foto: Ole Maass.

Video: Indbruddet udviklede sig til en dramatisk politiaktion

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce