Annonce
112

Tyve stjal trailer – og brugte den bagefter til gokart-tyveri

I løbet af de seneste dage er der blevet stjålet smykker, en trailer og en orange gokart. Dog ikke i samme ombæring. Arkivfoto: Michael Bager
En orange gokart forsvandt mandag fra gokartcenteret på Nordre Ringvej. Til tyveriet blev der brugt en trailer, som forud var blevet stjålet fra en anden erhvervsdrivende i byen.

Fredericia: Det var næppe en pludselig indskydelse, at ukendte gerningsmænd mandag aften stjal en gokart fra gokartcenteret RaceSyd på Nordre Ringvej.

Klokken 23.43 kunne man se på videoovervågningen, at en trailer trillede ind på området, hvor gitterporten også blev skåret op. Traileren og bil blev parkeret, en gokart blev stjålet, placeret i traileren og væk var både trailer, bil, tyve og den orange gokart.

Det oplyser Finn Ellesgaard Nielsen, leder af Patruljecenter Syd.

Men traileren havde tyvene forud for gokart-tyveriet ikke erhvervet sig på lovlig vis.

Klokken 22.50 blev den lukkede trailer stjålet fra Hansen El A/S på Håndværkervej. Låsen på traileren skar tyvene formentlig op med en vinkelsliber. Den hvide trailer, hvorpå der med blå skrift står Hansen El A/S, har registreringsnummer DF 32 71.

Annonce

Tyv stjal smykker

Udover de to tyverier har der to steder været ubudne gæster. Klokken 19.30 modtog politiet en anmeldelse om et indbrud på Østergårdsvej i Erritsø. Mellem klokken 17 og 19.30 tirsdag var villaens køkkenvindue brudt op. Der er umiddelbart ikke stjålet noget fra adressen.

Derimod blev der stjålet smykker fra en villa på Grønkærvej. Det indbrud er sket mellem søndag klokken 9.30 og tirsdag klokken 22. Tyvene er her kommet ind gennem soveværelsesvinduet.

Sidst, men ikke mindst, blev en 30-årig mand fra Fredericia sigtet for at køre bil, selvom han var frakendt retten til det. Han blev stoppet af en patrulje på Vejle Landevej tirsdag klokken 18.32.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce