Annonce
Esbjerg

Tyve tømte pulverslukker ud over sovende spædbarn

To berusede mænd affyrede pulverslukkere ind i et værelse hvor en ung familie med et spædbarn lå og sov. Arkivfoto: JV
Et spædbarn på to måneder er blevet bragt til tjek på Sydvestjysk Sygehus i Finsensgade efter at være blevet udsat for skum fra en pulverslukker, som to mænd affyrede ind gennem et åbenstående vindue.

Esbjerg: To mænd på henholdsvis 24 og 25 år fik lavet en hel del mere ravage og ballade, end de formentlig selv havde regnet med, da de stjal to pulverslukkere fra tankstationen Circle K på Strandby Plads i Esbjerg.

De to mænd, hvoraf den ene har adresse i København, og den anden er uden fast bopæl, indfandt sig temmelig berusede på tankstationen klokken 00.44 natten mellem torsdag og fredag. Her stjal de to pulverslukker og udløste derved en brandalarm, hvorefter de stak af i løb.

I den nærliggende Finlandsgade kom de to mænd forbi et vindue, der ikke var helt lukket, og de valgte at affyre pulverslukkerne ind i rummet bag vinduet.

Her lå en ung familie og sov med deres spædbarn på to måneder, og rummet blev hurtigt fyldt op med skum fra pulverslukkeren, og den chokerede familie fik sig en brat opvågning.

Annonce
To berusede mænd affyrede pulverslukkere ind i et værelse hvor en ung familie med et spædbarn lå og sov. Arkivfoto: JV

På sygehuset

- Spædbarnet blev kørt til tjek på sygehuset efter episoden, da man ville sikre sig, at der ikke var sket skade ved at indånde dampene fra pulverslukkeren eller ved at have fået noget af indholdet på huden, fortæller politikommissær Ole Hillerup fra lokalpolitiet i Esbjerg. Han er ikke bekendt med, om barnet faktisk har taget skade.

De to mænd stak af fra stedet, men der var stadig ammunition tilbage i pulverslukkerne, så da de længere nede ad Finlandsgade fandt endnu et åbentstående vindue, fyrede de igen pulverlukkerne af ind i et rum bag vinduet.

Denne gang var det et lydstudie, der gik ud over, og der kan ifølge Ole Hillerup meget vel være sket skade for at større beløb på inventaret.

De to mænd blev anholdt umiddelbart efter den sidste episode.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce