Annonce
Tønder

Uønskede Havmøller sender stikpille til Venstre i Løgumkloster

Linda Dam Havmøller nåede ikke at blive medlem af den lokale Venstreforening i Løgumkloster. En uge efter at hun i starten af januar skriftligt blev budt velkommen af landsformand Jakob Ellemann-Jensen, fik hun en mail fra formanden Peter Nielsen, hvor hun kunne læse, at hun var uønsket. Nu har Linda Dam Havmøller meldt sig ind i Borgerlisten. Arkivfoto: Timo Battefeld
Løgumkloster og Omegns Venstre ville ikke have Linda Dam Havmøller indenfor i varmen. Det vil til gengæld Borgerlisten, hvor hun nu er blevet partimedlem. Her er der højt til loftet, lyder begrundelsen.

Venstre-cirkus

I dag er Linda Dam Havmøller glad for, at Venstre er byttet ud med Borgerlisten.

- Heldigvis kom jeg ikke ind i det cirkus, siger hun og tilføjer, at hun i dag ikke har tiltro til, at bestyrelsen i Løgumklosters Venstre-vælgerforening formår at varetage medlemmernes interesse.

- Når en bestyrelse ikke vil lade sig udfordre af medlemmerne på partiets politik, så har man i min optik fejlet, siger Linda Dam Havmøller.

Formanden for Løgumkloster og Omegns Venstre, Peter Nielsen, har tidligere oplyst til JydskeVestkysten, at foreningen lige nu oplever markant medlemsfremgang. At Linda Dam Havmøller ikke blev en del af den lokale Venstre-flok, skyldes ifølge ham, at hun ikke følger bestyrelsens kurs.

- Hun vil ikke gå ind for det, vi går ind for. Det spektakel vil vi ikke have, sagde Peter Nielsen.

Annonce

Når en bestyrelse ikke vil lade sig udfordre af medlemmerne på partiets politik, så har man i min optik fejlet.

Linda Dam Havmøller, der var uønsket i Venstre i Løgumkloster og som nu har meldt sig ind i Borgerlisten

Vand til politisk spire

52-årige Linda Dam Havmøller, der er selvstændig erhvervsdrivende med egen fodplejeklinik i Løgumkloster, var mildest talt overrasket over meldingen. Men når al røgen har lagt sig, så mener hun stadig, at det er Peter Nielsen og bestyrelsen for Løgumkloster og Omegns Venstre, der er galt afmarcheret.

- Jeg er betænkelig ved, om bestyrelsen kan varetage det på en fornuftig måde. Når der er splittelse, magtkampe, uro og interne stridigheder i Venstre, så er jeg ikke sikker på, at det fordrer noget godt, siger Linda Dam Havmøller.

Men politisk interesseret, det er hun. Hun vil gerne følge med i, hvad der sker i Tønder Kommune, og svingturen med Venstre har skærpet hendes politiske interesse.

- Det har vakt en politisk spire og mit politiske engagement, som hun udtrykker det.

Linda Dam Havmøller fortæller, at hun ikke har ambitioner om at stille op for sit nye parti.

- Det er ikke planen, lyder det fra Borgerlistens nye medlem.

LØGUMKLOSTER: Løgumkloster og Omegns Venstre ville ikke have Linda Dam Havmøller indenfor i varmen. Det vil til gengæld Borgerlisten, som nu har fået Linda Dam Havmøller som partimedlem.

Linda Dam Havmøller nåede end ikke at få benene indenfor hos den lokale Venstre-vælgerforening i Løgumkloster. En uge efter at hun skriftligt blev budt velkommen af landsformand Jakob Ellemann-Jensen i starten af januar, fik hun en mail fra formand af den lokale vælgerforening, Peter Nielsen, hvor hun kunne læse, at hun ikke var velkommen. Nu er hun medlem af Borgerlisten i Tønder Kommune.

- Jeg er glad for at blive hilst velkommen i en vælgerforening, der kører på en noget højere klinge end bestyrelsen i den lokale Venstre-vælgerforening. Og jeg glæder mig til at arbejde sammen med en gruppe af mennesker, der ser muligheder fremfor begrænsninger, hvor der er højt til loftet, og som har modet til at have store visioner for vores kommune, siger Linda Dam Havmøller, der var inviteret til nytårstaffel hos Borgerlisten sidste fredag efter balladen om medlemskabet af Venstre, der altså ikke blev til et langvarigt venskab.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce