Annonce
Læserbrev

U18-håndbold i Grindsted er kommet flyvende fra start

U18-håndbold i Grindsted er på et år gået fra 0 spillere til en plads i 1. division.

Grindsted: For bare et år siden var der intet U18-herrer hold under Grindsted GIF Håndbold.

Det fik klubben dog oprettet i samarbejde med IKA Billund/Talent Billund. Nu har U18-holdet netop afsluttet sin første år, hvor man nåede oprykning til 1. division, og dermed blandt de bedste 10-12 ungdomshold i Jylland.

Sæsonen sluttede med 30 spillere, og det skaber tilfredshed hos træner Jacob Pedersen.

- Hovedparten af holdet fortsætter. Der er et par stykker, som stopper, men der kommer nok også et par nye udefra. De, der stopper, er spillere, som kører til byen udefra. Alle, som bor på akademiet eller bor i området, fortsætter, og det er positivt. Vi vil jo gerne skabe et lokalt håndboldmiljø, siger Jacob Pedersen.

Annonce

To træningsgrupper

Årgangen er opdelt i to træningsgrupper med hver sin tilgang til sporten, så der både er noget for dem, der træner målrettet mod en håndboldkarriere, og for dem, som også gerne vil have tid til en tur i byen fra tid til anden.

Jacob Pedersen træner 1. holdet, som er elitemiljøet, der også nogle gange træner med seniorherrerne i 2. division.

- Vi er en gruppe på maksimalt 12 mand, så vi er sikre på, at alle får spilletid. Målet for dem er at tage skridtet op på senior førsteholdet på et tidspunkt, siger Jacob Pedersen, som også er involveret i Talent Billund og spiller på seniorherrernes 2. divisionshold.

Magnus Idorn træner 2. holdet, som blandt andet har trænet sammen med Grindsteds 3. divisionsdamer. Her er målet at give et tilbud til de unge, som ikke nødvendigvis går efter et håndboldkarriere, men som stadig nyder sporten.

- Hold 2 startede med kun seks mand sidste forår, men har haft en konstant spillertilgang over hele sæsonen og er her mod slutningen oppe på imponerende 18 spillere. De har fundet en god opskrift på lige dele sjov og seriøs træning. Ofte ser man i den alder, at man elitetræner eller stopper helt. Så her er det lykkedes at lave et tilbud, der passer godt, siger Jacob Pedersen.

U18-holdet i Grindsted. Privatfoto

U18-holdet

Der er plads til flere på U18-holdet, så træner Jacob Pedersen hører gerne, hvis man vil spille med.

Kontaktinfo kan findes på klubbens hjemmeside: www.ggif-handbold.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce