Annonce
Læserbrev

Uanstændig minister

Læserbrev: I artiklen,” Advokat og professor går i kødet på F-35-lov: Naboerne forskelsbehandles uden forklaring” bragt i JydskeVestkysten den 18. januar 2020 afsluttes artiklen med: "Trine Bramsen afbrød herpå interviewet med henvisning til, at hun ikke havde tid til at svare på flere spørgsmål." Den 9. januar 2020 bringer JydskeVestkysten artiklen ” Minister afviser at stille op til interview efter fejl i kampfly-zoner”. Her vil Trine Bramsen altså heller ikke udtale sig. Herudover vil hun ikke svare på spørgsmål stillet direkte til hende, som handler om støjforholdene og Forsvarets inddeling af lokalbefolkningen i rød og gul zone.

Jeg mener, man altid skal gå efter bolden, men det er ærlig talt lidt svært, når ministeren ikke vil bidrage til en fri og åben debat. Jeg kan konstatere, at hun optræder med en grad af arrogance, man skal lede længe efter. Og jeg kan ikke lade være at tænke over, om magten er steget hende til hovedet.

Det sidste kan meget vel være tilfældet. Men det kan også skyldes, at Trine Bramsen ikke fatter en klap af hele støjsagen omkring Fighter Wing Skrydstrup. Og når hun så ikke har Forsvaret lige ved sin side, så magter hun ikke at stå på mål for sine egne politiske beslutninger.

Jeg håber, vælgerne vil huske det, når der en gang kommer et valg. Et menneske der opfører sig så uanstændigt bør ikke sidde med magten, ligeså lidt som hun overhovedet bør sidde i Folketinget.

Jeg håber redaktøren af nærværende avis påpeger denne helt gennem overlegne og hovne handlemåde overfor pressens minister, så der kan komme andre boller på suppen.

Minister = Af latin: tjener, undergiven. Måske der er nogen, der vil fortælle Trine Bramsen det.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce