Annonce
KIF Fodbold

Ubesejret siden september: Kolding IF vil have sejr mod tophold

Cheftræner Morten Mølkjær glæder sig over en forbedret defensiv hos Kolding IF. Arkivfoto: Søren Gylling
Kolding IF har ikke tabt en divisionskamp i næsten to måneder, og fredag aften vil cheftræner have en sejr mod topholdet FC Fredericia.
Annonce

FODBOLD: De har næsten glemt, hvordan det føles at tabe en fodboldkamp.

All right, Kolding IF tabte pokalkampen hjemme mod AGF, men der skulle en straffesparkskonkurrence til. Holdet har ikke tabt en ordinær kamp siden 30. september. Nederlaget på 0-4 hjemme mod Silkeborg blev vendepunktet efter en frygtelig sæsonindledning med fem nederlag i træk.

- Det gør jo ikke noget, man glemmer det, når man starter med at tabe fem kampe, siger cheftræner Morten Mølkjær om den ubesejrede stime, der i 1. division har givet hans hold en sejr og fem uafgjorte kampe.

- Det har været en god sammensat stime og nogle gode defensive præstationer. Det var også dejligt at score tre mål mod et stærkt defensivt mandskab fra superligaen, tilføjer han om sidste uges pokalkamp mod AGF, der endte 3-3 i ordinær tid.

optakt

Fodbold, 1. division

Fredag klokken 19: Kolding IF - FC Fredericia

KIF: Jens Letort og Benjamin Schubert er skadede. Denis Fazlagic er tvivlsom

TV: Viaplay

JV tipper: 1-1

En af årsagerne til fremgangen er ifølge træneren konkurrencen i truppen.

Interviewet foregår efter en træning, hvor spillerne har sluttet med en kamp, hvor de ikke har skånet hinanden for kritik.

- Jeg kan jo se, at vores konkurrence i truppen er større. Du kan også se her, at der er de gnidninger, der skal være i en trup, og de er konkurrenter på godt og ondt i dagligdagen. Det gør også, at man står mere sammen i weekenden. Så ved man også, at man skal bevise sit værd inde på banen, og man skal kæmpe det ekstra og løbe for holdet. Det, synes jeg, er nogle af de dyder, der gør, at vi står sammen som hold. Det er noget af det vigtigste, man kan gøre, uanset om det hedder 2. division, 1. division eller superliga, mener Morten Mølkjær.

Annonce

Bedre til at forsvare

Han peger på en bedre defensiv som endnu en forklaring på, at Kolding IF har spillet snart to måneder uden et nederlag.

- Jeg synes, vi er blevet gode til at forsvare. Vi kommer ind i det hele og kommer på tværs og dækker under hinanden. Det så vi for eksempel mod Esbjerg, hvor Mads (Eriksen, red.) reddede en bold bag Frederik Ibsen, og Marcus (Gudmann, red.) også reddede en bold på stregen. Det er noget af det, der er med til at give en tro på, at modstanderen ikke kan prikke hul i vores defensiv.


Jeg synes, vi er blevet gode til at forsvare. Vi kommer ind i det hele og kommer på tværs og dækker under hinanden.

Morten Mølkjær, Kolding IF-træner


Morten Mølkjær håber, at tendensen fra divisionskampene fortsætter, når FC Fredericia kommer den korte vej til Kolding fredag aften.

- Jeg håber også, den ligger og tipper til vores fordel nu, at vi kan spille til nul en gang til og også får vundet kampen. For det er det, vi higer efter. Nogle flere sejre, siger han velvidende, at tre point unægtelig rykker – ja, tre gange så meget som et enkelt.

De uafgjorte kampe har dog været med til at løfte Kolding IF op på 10.-pladsen i en række, hvor nummer 11 og 12 rykker ud.

Annonce

Stærkere 1. division

Helt som ventet er 1. division blevet stærkere med tre nedrykkere fra 1. division, kun Vejle som oprykker til superligaen samt FC Helsingør op som professionelt hold fra 2. division.

- I de kampe, vi har haft mod de tre nedrykkere – Esbjerg, Hobro og Silkeborg – er vi blevet trykket gevaldigt, selv om vi har fået fire point mod de tre hold. Det har været nogle kampbilleder, at når vi er kommet hen i kampene, har vi været trætte efter en times spil. Der havde vi nogle kampe sidste år, hvor det var os, der trykkede på til sidst, siger Mølkjær.

Han nævner Helsingør som en stærk oprykker og Fremad Amager, Viborg og Fredericia som hold, der igen gør sig gældende i toppen.

- Det er en vild række, og det er blevet bekræftet efter 11 runder, hvor vi har mødt alle. Der er desværre ikke nogen nemme kampe, erkender han.

Den flotte indsats i pokalkampen mod AGF skal tages med til kampen mod Fredericia og de øvrige fire divisionskampe, inden Kolding IF kan gå på juleferie.

- Det er det drive og gåpåmod, vi skal finde frem til de sidste kampe inden julepausen, for så er jeg også sikker på, at det også giver os mange point, siger Mølkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce