Annonce
Sydjylland

UC Syd i opråb til studerende og medarbejdere: Meld jer til nødberedskab

UC Syd opfordrer nu studerende og medarbejdere til at stille hænder til rådighed for kommunerne, hvis de bliver pressede på grund af coronavirus. PR-foto
UC Syd opfordrer nu studerende og medarbejdere til at indgå i kommunernes beredskaber, hvis der bliver brug for ekstra hænder på grund af coronavirus.

Beredskab: Sydjyllands største uddannelsesinstitution, UC Syd, opfordrer nu studerende og medarbejdere til at melde sig til kommunernes beredskaber i kampen mod coronavirus.

Region Syddanmark har allerede etableret et omfattende nødberedskab bestående af frivillige, der er klar til at træde til, hvis der bliver behov for ekstra hænder. Det samme gør flere kommuner i landsdelen nu også i forsøget på at sikre, at der bliver ved med at være nok medarbejdere i de vigtige funktioner i hjemmeplejen, hjemmesygeplejen, i kommunens dagtilbud og botilbud for børn, unge og ældre.

- Flere kommuner i UC Syd's optageområde har etableret nødberedskaber for at være sikker på at have ressourcer til at løse de ekstra opgaver, der kan komme på grund af coronavirus. Ingen ved, hvor mange kommunerne får brug for, men udviklingen kan gå hurtigt de kommende uger. Derfor er vi på UC Syd selvfølgelig interesserede i at imødekomme kommunernes behov for frivillige, hvor vi kan, og opfordrer vores studerende og medarbejdere til at melde sig, siger institutleder Heidi Have, Institut for Sundhedsuddannelser på UC Syd i en pressemeddelelse.

Kommunerne kan blandt andet få brug for hjælp til støtte- og omsorgsopgaver, lettere praktiske opgaver og forskellige aktiviteter sammen med kommunens borgere.

- Vi vil sammen med de enkelte kommuner vurdere, hvor vores ressourcer anvendes bedst muligt, for vi skal også fortsat drive vores uddannelser, så vi stadig kan levere dygtigt dimittender til sundhedsvæsenet, udtaler Heidi Have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce