Annonce
Esbjerg

UC SYD opfordrer studerende og medarbejdere til at indgå i beredskab

UC SYD vil hjælpe Esbjerg Kommune i kampen mod corona. Arkivfoto
Uddannelsesinstitutionen UC SYD har tilbudt sin hjælp til Esbjerg Kommune i kampen mod coronavirusset. Her skal ansatte og elever indgå i det beredskab, der skal sikre, at der er nok hænder til at tage sig af de svage.
Annonce

ESBJERG: Ligesom Region Syddanmark etablerer flere kommuner beredskaber for at passe på de svageste, hvis der bliver brug for ekstra hænder på grund af coronavirus.

Det gør kommunerne for at sikre, at der bliver ved med at være nok medarbejdere i de vigtige funktioner i hjemmeplejen, hjemmesygeplejen, i kommunens dagtilbud og botilbud for børn, unge og ældre.

Men kommunerne kan dog ende med få brug for hjælp til for eksempel støtte- og omsorgsopgaver, lettere praktiske opgaver og forskellige aktiviteter sammen med kommunens borgere. Og derfor har uddannelsesinstitutionen UC SYD, der blandt andet har til huse i Esbjerg, tilbudt sin hjælp til kommunerne.

- Flere kommuner i UC SYDs optageområde har etableret nødberedskaber for at være sikker på at have ressourcer til at løse de ekstra opgaver, der kan komme på grund af coronavirus. Ingen ved, hvor mange kommunerne får brug for, men udviklingen kan gå hurtigt de kommende uger. Derfor er vi på UC SYD selvfølgelig interesserede i at imødekomme kommunernes behov for frivillige, hvor vi kan, og opfordrer vores studerende og medarbejdere til at melde sig, siger institutleder Heidi Have, Institut for Sundhedsuddannelser på UC SYD.

Præcis hvordan medarbejderne og de studerenes evner skal drage nytte, er man ved at få på plads.

- Vi vil sammen med de enkelte kommuner vurdere, hvor vores ressourcer anvendes bedst muligt, for vi skal også fortsat drive vores uddannelser, så vi stadig kan levere dygtigt dimittender til sundhedsvæsenet, siger Heidi Have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce