x
Annonce
Esbjerg

UC SYD opfordrer studerende og medarbejdere til at indgå i beredskab

UC SYD vil hjælpe Esbjerg Kommune i kampen mod corona. Arkivfoto
Uddannelsesinstitutionen UC SYD har tilbudt sin hjælp til Esbjerg Kommune i kampen mod coronavirusset. Her skal ansatte og elever indgå i det beredskab, der skal sikre, at der er nok hænder til at tage sig af de svage.

ESBJERG: Ligesom Region Syddanmark etablerer flere kommuner beredskaber for at passe på de svageste, hvis der bliver brug for ekstra hænder på grund af coronavirus.

Det gør kommunerne for at sikre, at der bliver ved med at være nok medarbejdere i de vigtige funktioner i hjemmeplejen, hjemmesygeplejen, i kommunens dagtilbud og botilbud for børn, unge og ældre.

Men kommunerne kan dog ende med få brug for hjælp til for eksempel støtte- og omsorgsopgaver, lettere praktiske opgaver og forskellige aktiviteter sammen med kommunens borgere. Og derfor har uddannelsesinstitutionen UC SYD, der blandt andet har til huse i Esbjerg, tilbudt sin hjælp til kommunerne.

- Flere kommuner i UC SYDs optageområde har etableret nødberedskaber for at være sikker på at have ressourcer til at løse de ekstra opgaver, der kan komme på grund af coronavirus. Ingen ved, hvor mange kommunerne får brug for, men udviklingen kan gå hurtigt de kommende uger. Derfor er vi på UC SYD selvfølgelig interesserede i at imødekomme kommunernes behov for frivillige, hvor vi kan, og opfordrer vores studerende og medarbejdere til at melde sig, siger institutleder Heidi Have, Institut for Sundhedsuddannelser på UC SYD.

Præcis hvordan medarbejderne og de studerenes evner skal drage nytte, er man ved at få på plads.

- Vi vil sammen med de enkelte kommuner vurdere, hvor vores ressourcer anvendes bedst muligt, for vi skal også fortsat drive vores uddannelser, så vi stadig kan levere dygtigt dimittender til sundhedsvæsenet, siger Heidi Have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce