Annonce
Sport

UCI skruer op for dopingjagt i kvindecykling

Benoit Tessier/Reuters
Der er i denne sæson afsat flere penge til dopingbekæmpelse blandt de bedste kvinderyttere.

De bedste kvindelige cykelryttere må indstille sig på skærpet dopingkontrol i denne sæson.

Den Internationale Cykelunion (UCI) oplyser, at de otte hold på kvindernes World Tour hver er blevet afkrævet 10.000 euro (74.000 kroner) til dopingbekæmpelse. UCI lægger samme beløb oveni.

Det ekstra midler medfører, at cykelunionen udvider gruppen af ryttere i den såkaldte UCI Testing Pool fra 29 til 53 i 2020.

De 53 ryttere bliver testet oftere og mere dybdegående end andre og skal også udfylde whereabout-oplysninger, så de kan blive udsat for uanmeldte dopingtest.

Det er planen, at gruppen skal udvides med flere ryttere i de kommende år.

I en pressemeddelelse kalder UCI-præsident David Lappartient skridtet for en "vigtig ny fase i UCI's engagement for en ren sport, og viser at unionen går forrest i kampen mod dopingsnydere".

- At sikre cykelsportens integritet har omkostninger, men ikke nogen pris, siger Lappartient.

Flere dopingsager har ramt kvindecykling i den seneste tid.

I november erkendte belgieren Sofie de Vuyst, at hun havde testet positiv for anabolske steroider, og onsdag kom det frem, at b-prøven havde givet samme resultat.

Tidligere på ugen udløb den hollandske cykelcrossrytter Denise Betsemas seks måneder lange karantæne for en lignende forseelse.

Den forholdsvis milde straf skyldes, at det lykkedes Betsemas advokat at sandsynliggøre, at steroiderne utilsigtet var havnet i rytterens krop.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelsen fra UCI
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce