Annonce
forside

Ud af boksen, ja men vær realistisk

Læserbrev: Kære partiforeningsformand for Socialdemokratiet Anne Lilholdt Jensen.

Man må naturligvis gerne tænke stort og ud af boksen og sigte efter stjernerne og passe på ikke at gå i for små sko.

Men efter min opfattelse skal vi ikke bruge borgernes skattekroner til drømmerier og luftkasteller.

Jeg er faktisk sikker på, at langt de fleste borgere, ikke mindst dine potentielle vælgere, hellere vil bruge de mange millioner til de nære ting og velfærd i stedet for til museer, som du vil bruge mange millioner på.

Du vil gerne have oplyst nærmere om det museum på 200 m², som er opført for cirka tre millioner fiks og færdigt, og som jeg har skrevet om.

Jeg har talt med personen bag det museum, og jeg kan oplyse dig og andre om, at det såmænd drejer sig om din partifælle Christian Panbo, som har opført et meget flot og seværdigt museum på Egelund, og det helt uden brug af unødvendige penge til papirnusseri, og ikke mindst uden offentligt tilskud af nogen art.

Dog undrer han sig noget over, at så få politikere har fundet interesse for det og aflagt det et besøg.

Men sådan er der jo så meget, når man synes, at græsset er bedre på den anden side af hegnet.

Lad os nu bevare realismen, og din stadige sammenligning med multiarenaen har intet med museer at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

19 bilister får fartbøder

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce