Annonce
Læserbrev

Ud at se med DSB

Læserbrev: Det var jeg for et par dage siden.

Det er ikke så tit, jeg rejser med tog, men jeg skulle til et møde i København, så hvorfor ikke tage toget denne gang.

Da jeg bor derude, hvor kragerne vender, har vi ikke så mange forbindelser til omverdenen med offentlig trafik. Derfor har jeg heller ikke et rejsekort. Det kunne måske have sparet mig for et par oplevelser, hvis jeg havde.

Dagen før ville jeg købe billet på nettet. Det har jeg gjort tidligere. Denne gang tog det mig mere end en time. Da jeg er over 65, ville jeg gerne have en 65-billet. Det var komplet umuligt at finde det andre steder end på beta-versionen af rejseplanen, som jeg også kom ind på. Men for at få 65-billet her skulle jeg skrive nummeret på mit rejsekort, som jeg jo ikke har. Derfor ender det hele med en ordinær billet til København og en orange hjem (den er dyrere end en 65-billet)

Så kommer dagen. Jeg tager til København og har en stille og fredelig tur til hovedstaden. Jeg er til et udmærket møde, der ikke varer så længe som forventet. Jeg kan tage hjem 1½ time tidligere.

Jeg hopper på toget og er indstillet på at stå op noget af vejen. Jeg har jo ikke pladsbillet til denne afgang.

Jeg kommer til Høje Taastrup, hvor jeg bliver smidt af toget af konduktøren. Det er aldrig før sket i mit lange liv. Jeg måtte dog gerne komme med toget, hvis jeg ville købe en ny billet!! DSB er dyr nok i forvejen, og jeg havde jo betalt, så jeg stod af toget.

Jeg ved, det er betingelsen for orange, men den var erstatning for en 65-billet, DSB ikke ville af med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Lyt her: Rikke May blev behandlet som en kriminel - Mistænkt for at rejse ulovligt ind i USA

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Annonce