x
Annonce
Varde

Ud med overflødige kvadratmeter: Bygninger på tre skoler skal væk

Ansager Skole skal være mindre. Arkivfoto: Joan Karlsen

Politikerne har nu besluttet at gå i gang med at nedrive eller sælge bygninger på tre skoler. Derudover har udvalgsformand en forventning om, at der skal spares kvadratmeter i tre yderligere byer. Og det er ikke slut med det.

Starup-Tofterup/Ansager/Janderup: Politikerne tager nu endnu et konkret skridt for at få færre kvadratmeter på skolerne, hvilket er et ønske, fordi der også er blevet færre elever.

Det nyeste skridt er, at politikerne har godkendt at nedrive den bygning, der har huset en nu lukket juniorklub ved børnebyen i Starup-Tofterup, at nedrive bygninger på Ansager Skole og at enten nedrive eller sælge en bygning, der har rummet en skolefritidsordning i Janderup.

- Især bygningen ved Starup Skole har været nævnt mange gange de seneste to år, og de to andre er kommet hen ad vejen, siger udvalgsformand Peder Foldager, (V) der siger om bygningerne på Ansager Skole:

- Det er nogle meget gamle bygninger, der skal rives ned. De har pladsen i de øvrige bygninger, og det er selvfølgelig, fordi der er færre elever, end der har været tidligere.

Annonce

Det er foreslået

På Alslev Skole er det foreslået at nedrive de to gamle lærerboliger, der bliver brugt som skolefritidsordning. Det kræver noget ombygning af selve skolen, og her skal der ses på energiforbedringer i samme omgang.På Blåbjergskolen i Nørre Nebel er der forlængst afsat penge til en ombygning, så folkebiblioteket kan rykke ind på skolen. Det er foreslået, at andre ting i Nørre Nebels kulturhus kan rykke med ind på skolen. Det handler eksempelvis om lokalarkivet.

I Næsbjerg vil kommunen gerne nedrive den bygning, der rummer lokalarkivet. Derfor er der forslag om at flytte rundt på skolen, så lokalarkivet kan rykke ind.

Yderligere dialog om tre andre skoler

I tre andre byer forventer Peder Foldager, at skoler skal blive mindre eller udnyttes bedre. Her er det dog i første omgang kun besluttet at starte en dialog med skolelederne og bestyrelserne.

- Der har været forskellige forslag på bordet. Dem må man selvfølgelig drøfte, men hvis de sidder med andre gode ideer, og det passer bedre ind i deres verden, så er det fint for mig, siger Peder Foldager.

Det er i Alslev, Nørre Nebel og Næsbjerg, at der skal være færre kommunale kvadratmeter.

Del af en større proces

Peder Foldager forklarer, at det er en længere proces at få færre kvadratmeter.

Tidligere er det besluttet at lave forskellige ombygninger. Den ældste bygning på Ølgod Skole skal rives ned, folkebiblioteket i Agerbæk rykker ind på skolen, og ombygningen af Årre Børnecenter indeholder også nedrivninger af gamle bygninger.

Også i fremtiden er der mere på vej. Dels er der flere ting, som bygningsrejseholdet har foreslået, som der skal arbejdes videre med senere. Derudover skal der ses på, om der kan nedrives bygninger på Tistrup Skole og Lykkesgårdskolen, når Frelloskolen er færdig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Live: Mette Frederiksen overvejer at genåbne Danmark efter påske: - Meget hviler stadig på danskernes skuldre

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce