Annonce
Esbjerg

Udbrud af engelsk corona-variant på landsbyskole: Alle byens borgere skal testes

Fire elever fra Vejrup Skole er testet positive for corona. Derfor har Esbjerg Kommune nu iværksat en stor indsats i landsbyen. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Mandag morgen blev tre klasser på Vejrup Skole sendt hjem, efter at fire elever er testet positive for den engelske variant af corona. Smitteudbruddet betyder, at Esbjerg Kommune tirsdag sender testbiler til landsbyen, hvor man vil teste så mange borgere, som muligt. Det gør man for at undgå en situation, som den i Østjylland.

Vejrup: Den frygtede og særdeles smitsomme engelske variant af corona, også kaldet cluster B117, har i løbet af de seneste dage ramt landsbyen Vejrup i Esbjerg Kommune.

På byens skole blev man i weekenden klar over smitten, der har ramt fire elever fordelt på tre klasser, som sammen med deres familier er testet positive. Derfor sendt man mandag morgen de tre klasser, en 0. klasse, en 3. klasse og en 4. klasse, hjem til test og isolation.

- Vi reagerede så hurtigt, som vi kunne. Og der er ingen grund til panik. Vi er efterhånden blevet vant til, at noget kan ske, og derfor er vi også meget strikse, forsigtige og opmærksomme i hverdagen, siger Ole Zoltan Göller, der er pædagogisk leder på Vejrup Skole Fortuna. Han fortæller, at smitten har bredt sig udenfor skoletiden.

- Det er foregået bag om skolen, hvor nogle elever på tværs af klasser har været sammen. Men noget tyder på, at det er gået lidt stærkere, end det vi har været vant til, siger han.

Annonce

Vil undgå østjyske tilstande

Alle elever og voksne, der har været i nær kontakt med de smittede, er sendt hjem for at blive testet, og i forvejen tester man skolens lærere og pædagoger to gange om ugen.


Vi har iværksat en stor indsats i Vejrup, og vi håber at kunne teste alle byens borgere. Jeg tror, at vi ender med at skulle teste derude resten af ugen, men nu må vi lige så, hvor stor tilslutning, der er fra lokalbefolkningen. Det er bare vigtigt for os, at det ikke udvikler sig, som man har set i kommunerne mod øst. Vi vil gerne dæmme det ind, så hurtigt som muligt

Arne Nikolajsen, direktør for Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune


Tirsdag har Esbjerg Kommune iværksat en ekstraordinær indsats for at forebygge yderligere smitte i Vejrup.

I løbet af dagen vil der ved købmanden i Vejrup stå forebyggende medarbejdere, som vil komme med gode råd og opfordre borgerne i landsbyen til at blive testet for corona. I løbet af dagen vil der blive adgang til kviktest i Vejrup, og mellem klokken 15.30 og 18.30 vil to biler med PCR-tests stå klar ved fritidscentret.

To testbiler bliver tirsdag mellem 15.30 og 18.30 sendt til Vejrup, hvor man vil forsøge at teste alle byens borgere. Arkivfoto: Mads Dalegaard

- Vi har iværksat en stor indsats i Vejrup, og vi håber at kunne teste alle byens borgere. Jeg tror, at vi ender med at skulle teste derude resten af ugen, men nu må vi lige se, hvor stor tilslutning, der er fra lokalbefolkningen. Det er vigtigt, at det ikke udvikler sig, som man har set i kommunerne mod øst. Vi vil gerne dæmme det ind så hurtigt som muligt, siger Arne Nikolajsen, der er direktør for Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune.

Han mener i øvrigt ikke, at man skal lade sig skræmme af, at det er den britiske variant, der florerer i landsbyen.

- Den har vi efterhånden vænnet os til, men det er klart, at det kun gør det endnu vigtigere at være på forkant, og at vi følger retningslinjerne og alle sammen passer på, siger han.

Når man i løbet af ugen får svar på de mange tests fra borgerne i Vejrup, vurderes det, om det vil være nødvendigt helt at lukke skolen.

Mellem 15.30 og 18.30 vil der tirsdag blive foretaget tests ved fritidscentret i Vejrup. Det sker efter et udbrud af den engelske corona-variant på landsbyens skole. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce