Annonce
Esbjerg

Udbygning nærmer sig afslutning: Togbusser indsættes ved stort vejarbejde i Ribe

Rute A11 lukkes og der vil blive indsat togbusser i den periode, hvor jernbaneoverskæring i Ribe nord skal opgraderes i forbindelse med vejprojekt. Foto: Jacob Schultz
Togpassagerer skal rejse med togbusser, mens Vejdirektoratet fra 28. november ombygger jernbaneoverkørslen på rute 11 i Ribe. På grund af ombygningen spærres vejen for gennemkørende trafik, ligesom togdriften påvirkes.
Annonce

Ribe: Som en del af Vejdirektoratets udbygning af rute 11 fra to til fire spor i det nordlige Ribe skal jernbaneoverkørslen på rute 11 i Ribe ombygges. Derfor spærres rute 11 for gennemkørende trafik i perioden fra lørdag morgen den 28. november til torsdag aften den 10. december 2020.

Arbejdet får også konsekvenser for togtrafikken, da jernbanesporet spærres for togdrift i en lille uge fra tirsdag den 1. december tæt på midnat til tidlig morgen mandag den 7. december 2020.

- Udbygningen af rute 11 nærmer sig sin afslutning, og vi skal nu have ombygget jernbaneoverkørslen på Plantagevej, inden vi kan åbne vejen i december. Vi har fået godkendt en sporspærring på 125 timer og har samarbejdet tæt med Banedanmark og Arriva om spærringen både i forhold til myndighedsgodkendelser og i forhold til den ændrede togdrift, siger Mike Boesen, projektleder i Vejdirektoratet.

Annonce

Erstatter almindelig drift

For togpassagererne betyder det, at deres rejse i den pågældende periode vil foregå med togbusser.

- De erstatter alle togafgange imellem Gredstedbro og Ribe i dagene onsdag den 2. til og med søndag den 6. december. Fra onsdag den 2. til fredag den 4. december vil enkelte afgange mellem Esbjerg og Ribe være erstattet af togbusser på hele strækningen. Der vil samtidig være ændrede afgangs- og ankomst tider for de fleste tog på strækningen Esbjerg-Ribe-Tønder i hele spærringsperioden. Det er derfor en rigtig god idé at tjekke Rejseplanen, inden du skal ud at køre, siger Therese Christensen, Head of Commercials and Planning, fra Arriva.


Vi har fået godkendt en sporspærring på 125 timer og har samarbejdet tæt med Banedanmark og Arriva om spærringen.

Mike Boesen, Vejdirektoratet


På stationen vil togpassagererne møde information om togbusserne og deres rute, og information om den ændrede togdrift kan ligeledes findes på Arrivas hjemmeside, www.arriva.dk, og på www.rejseplanen.dk. Også i højtalerne vil der være information om sporspærringen og den ændrede togdrift i tiden op til spærringen og så længe, rejsen skal ske med togbusser.

- Passagerer, der planlægger en rejse i spærringsperioden, får information om den ændrede drift, når de bruger rejseplanen.dk. Der gives information via højttalere og på skærme på stationer og perroner, så man som passager er varslet inden perioden med togbus og naturligvis også, mens sporspærringen står på,” siger områdechef Niels Henrik Hansen fra Banedanmark.

Annonce

Seks kilometer kø

Rute 11 er spærret for gennemkørende trafik omkring fire dage før og efter banespærringen. Disse dage er togdriften normal, og det er derfor muligt at lade bilen stå og i stedet tage toget, så man undgår at sidde i kø på vejene omkring Ribe.

- Vi forudser store gener for vejtrafikken, når vi spærrer rute 11 for gennemkørende trafik, og vores trafikprognoser viser, at der visse dage og i visse tidsrum er risiko for op mod seks kilometers kø. De dage, hvor vejen er spærret og togdriften er normal, anbefaler vi, at trafikanterne benytter toget og ikke deres bil for at begrænse trafikken på vejene, siger Mike Boesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce