Annonce
Haderslev

Udbygningen af Haderslev Havn fortsætter

Vejerboden og det gamle havnekontor ved Honnørkajen er ikke omfattet af udbuddet. Alt bag og ved siden af er dog. Blandt andet den røde barak, hvor tidligere turistkontoret og sundhedsplejen har ligget. Foto: Lars Fahrendorff

Haderslev Kommune har sat to grunde ved Honnørkajen til salg i et offentligt udbud. Chefkonsulent fortæller om interesse fra investorer.

Annonce

Haderslev: Haderslev Havn fortsætter tilsyneladende sin vækst. Haderslev Kommune udbyder nemlig nu to nye grunde på henholdsvis 5600 og 3600 kvadratmeter i et offentligt udbud.

De to grunde ligger attraktivt lige ned til vandet ved Honnørkajen mellem Haderslev Boligselskabs almene boliger "Søslangen" og kontorhuset Skipperhuset, og ifølge kommuneplanrammen må der maksimalt bygges i 15 meters højde - cirka det halve af siloen ved StreetDome.

Forventningerne i Haderslev Kommune er høje, selvom der ikke på samme måde som i Aarhus og København er rift om grundene inde i bunden af den sønderjyske fjord.

- Men der ér vist interesse for grundene, og derfor er de nu sat dem til salg i et udbud. Vi håber, der kommer flere bud, siger chefkonsulent Kurt Frede Lopdrup fra Ejendomsudvikling under Haderslev Kommunes Teknik og Miljø, der ikke vil afsløre nærmere om de interesserede.

Haderslev Kommune ønsker at købstilbuddet ledsages af forslag til fremtidig anvendelse og udformning af nybyggeri, og der vil ved vurderingen af de indkomne tilbud blive lagt ligeligt vægt på anvendelsen og prisen af de indkomne tilbud.

Mindsteprisen kommer til at variere fra 1500 til 2500 kroner pr kvadratmeter, og alle bud skal være afleveret senest onsdag den 12. december klokken 9.

Baggrund

En del af lejemålene på de to grunde er lejet ud, og det er der taget højde for i udbuddet, oplyser Kurt Frede Lopdrup. Man kan læse mere om udbuddet på www.haderslev.dk/erhverv/erhvervsgrunde

Annonce

Flere projekter

Med udbuddet er der lagt op til endnu mere byggeri og udvikling på havnen, hvor der gennem mere end et årti er investeret mere en en milliard kroner.

Henton Ejendomme fra Silkeborg arbejder på at for plangrundlaget for byggeriet af i alt 126 nye boliger på plads på det åbne areal mellem Østergade og Gasværksvej - altså bag Honnørkajen.

Der er dog fortsat mulighed for at udbygge havnen. Øst for VUCs nyeste byggeri, Flowfactory, ejer Haderslev Kommune mere jord. Her ligger også kommunens oplagsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce